Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ

Στη δημοτική αγορά της Κυψέλης, από τις 7 έως τις 10 Ιούνη, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, μέλη, εθελοντές και προσωπικό του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) - «Διαπολιτισμικού Μεταβατικού Κέντρου Mosaic», εκθέτουν με φωτογραφίες τη ματιά τους, μια ματιά από διαφορετικές πατρίδες που βλέπει την ίδια πόλη.

Το «Διαπολιτισμικό Μεταβατικό Κέντρο Mosaic» είναι ένα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και στόχο έχει την υποστήριξη μεταναστών, προσφύγων και παλιννοστούντων. «Αναγνωρίζοντας τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι, προβλήματα που προστίθενται στα υπόλοιπα που όλοι μας πιθανόν αντιμετωπίζουμε, υποστηρίζουμε ψυχολογικά άτομα και οικογένειες σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν, εξαρτημένα από ουσίες άτομα στην προσπάθειά τους για απεξάρτηση», επισημαίνει το «Mosaic». Ενισχυτικά στα παραπάνω παρέχεται εκπαίδευση στην ελληνική γλώσσα, πληροφόρηση και ενίσχυση σε θέματα που αφορούν στην καλύτερη δικτύωσή τους με υπηρεσίες και φορείς που ασχολούνται με μετανάστες, πρόσφυγες και παλιννοστούντες.

Παράλληλα, λειτουργεί στο ΚΕΘΕΑ - «Mosaic» πολυπολιτισμικό στέκι από την Κυριακή έως την Πέμπτη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ, κάθε βδομάδα, όπου μετανάστες, πρόσφυγες και παλιννοστούντες μπορούν να έρθουν για να γνωρίσουν το πρόγραμμα, να συμμετέχουν σε καλλιτεχνικές, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ