Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Κυβερνητικές υπεκφυγές

Την ...άτακτη φυγή από την αίθουσα του Κοινοβουλίου προτίμησε χτες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αναστάσιος Νεράντζης, προκειμένου να αποφύγει απάντηση στο «γιατί παραμένουν και ανανεώνονται οι άδειες των εταιρειών αποθήκευσης πετρελαίου στο Πέραμα», όπως διατυπώθηκε από την Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ, Βέρας Νικολαΐδου.

Χαρακτηριστική ήταν η άρνηση του υφυπουργού να παραμείνει στην αίθουσα, όταν ο προεδρεύων Γ. Τραγάκης, παρείχε άνεση χρόνου για τη συζήτηση του «καυτού» για την περιοχή του Περάματος και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, θέματος.

Πάντως, και στην αρχική απάντησή του ο Αν. Νεράντζης απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας, λέγοντας ότι η αδειοδότηση των εταιρειών δε βρίσκεται καθ' ολοκληρία στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά αφορά τη Νομαρχία του Πειραιά και άλλες δημοτικές αρχές. Οπως είπε «το κράτος έχει οριοθετημένες αρμοδιότητες και με βάση αυτές απαντά ο υπουργός», προσθέτοντας μάλιστα ότι «η παράταση των αδειών δεν εμποδίζεται καθόλου από τη συμφωνία απομακρύνσεως»!

«Τους κατοίκους του Περάματος πολύ λίγο τους απασχολεί το ποιος ευθύνεται για την έκδοση άδειας», επισήμανε η Βέρα Νικολαΐδου. Παράλληλα, τόνισε ότι «μέσα στο 2006 περισσότερες από 5 εταιρείες πήραν άδεια για 10 έως 15 χρόνια και την πήραν πραγματικά εν κρυπτώ με συμπαιγνία του δήμου και της περιφέρειας». Θύμισε ότι για «ένα μεγάλο διάστημα λειτουργούσαν χωρίς άδεια, ενώ εάν ήταν οποιοδήποτε μικρομάγαζο θα το έκλειναν αυτομάτως». Επίσης, ανέφερε ότι για το θέμα της αδειοδότησης «δεν είχαν ενημερωθεί ούτε τα Νομαρχιακά ούτε τα Δημοτικά Συμβούλια», σημειώνοντας πως «δίνονται άδειες και σε εταιρείες που έκαναν αίτηση το 2007». Στη συνέχεια έθεσε τα εξής ερωτήματα προς την κυβέρνηση: «Θα σταματήσετε να δίνετε άδειες σαν υπουργείο; Υπάρχει πολιτική βούληση για μετεγκατάσταση των αποθηκών πετρελαίου;». Ερωτήσεις, όμως, που έμειναν αναπάντητες, μετά τη φυγή του υφυπουργού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ