Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Σε ιδιώτες και η ανακύκλωση

Με σειρά αποφάσεων, η διοίκηση του δήμου ενισχύει τους ιδιώτες σε επίπεδο διαχείρισης απορριμμάτων και τουρισμού

Με δύο ακόμη αποφάσεις της, η διοίκηση του Δήμου Αθήνας (ΝΔ), και με τη σύμφωνη γνώμη της παράταξης που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, αφενός παραχωρεί την ανακύκλωση των απορριμμάτων σε ιδιωτικές εταιρείες και αφετέρου ενισχύει επί της ουσίας τους μεγαλοξενοδόχους διοργανώνοντας συνέδρια με λεφτά των εργαζομένων. Οι παραπάνω αποφάσεις πάρθηκαν στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» να εκφράζει την αντίθεσή της.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του δήμου παρέπεμψε, χτες, στη δημαρχιακή επιτροπή - για τον καθορισμό και των τελευταίων λεπτομερειών - την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του δήμου και των ιδιωτικών εταιρειών «TEXAN AE» και «RECYCLING SOLUTIONS ΕΠΕ», με θέμα την εφαρμογή της ανακύκλωσης στο Δήμο Αθήνας. Στην ουσία, όμως, με αυτόν τον τρόπο, διασπά ακόμη περισσότερο την ενιαία διαχείριση των απορριμμάτων, βάζοντας στη διαδικασία και επιχειρηματίες. Ενδεικτικό της σύμβασης είναι ότι η «ΤΕΧΑΝ» θα πουλάει τα ανακυκλώσιμα υλικά επ' ωφελεία της. Η παράταξη που στηρίζεται από το ΣΥΝ ψήφισε λευκό.

Επιπλέον, η διοίκηση του δήμου - και πάλι με τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ - θα προχωρήσει, έναντι του εξωφρενικού ποσού των 500.000 ευρώ, στη διοργάνωση της «Διεθνούς Εκθέσεως Τουρισμού Πόλεων». Σύμφωνα με το εισηγητικό, «η εν λόγω έκθεση είναι αυστηρά επαγγελματική, έχει ως αντικείμενο την επίτευξη επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ επισκεπτών και εκθετών»! «Κερδισμένοι από αυτό θα είναι οι εκπρόσωποι της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας, όπως αναφέρεται στο εισηγητικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης». «Τελικά - σημείωσε - η Αυτοδιοίκηση με τη δράση της και τα λεφτά των δημοτών προωθεί τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου στον τουρισμό, αφού αυτοί κερδίζουν τη μερίδα του λέοντος από την αύξηση του τουρισμού».

Τέλος, στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τους Ρομά στο Βοτανικό και την επιχείρηση καθαριότητας του χώρου από συνεργεία του Δήμου Αθήνας, που έγινε από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή. Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε πως πρέπει να υπάρξει ουσιαστική μέριμνα για τους Ρομά και το πού θα ζήσουν, μια και πλέον έφυγαν από το χώρο. «Είναι άνθρωποι, 200 οικογένειες, και το ζήτημα είναι αν θα μπορούν να ζήσουν σε καλές συνθήκες από δω και πέρα», τόνισε και συμπλήρωσε πως ο δήμος πρέπει να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις στην Περιφέρεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ