Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Με αγώνες διεκδικούμε καλύτερο περιβάλλον

Εκδήλωση της Συντονιστικής Επιτροπής της περιοχής για την απομάκρυνση της λυματολάσπης από την Ψυττάλεια

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση - συναυλία στο Κερατσίνι
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση - συναυλία στο Κερατσίνι
Την απόφασή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, για να φύγει άμεσα η λυματολάσπη από την Ψυττάλεια, αλλά και για ένα καλύτερο περιβάλλον, διατράνωσαν την Κυριακή το απόγευμα οι κάτοικοι του Κερατσινίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων για το περιβάλλον Κερατσινίου - Περάματος. Στη συγκέντρωση ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή των μαθητών σχολείων της περιοχής που ζωγράφισαν, τραγούδησαν και συμμετείχαν σε διάφορα δρώμενα, εκφράζοντας έτσι την ανάγκη όλων των παιδιών για καθαρό περιβάλλον.

Στους πραγματικούς υπεύθυνους παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, για την καταστροφή του περιβάλλοντος, που δεν είναι άλλοι από τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου, αναφέρθηκε ο κεντρικός ομιλητής Μπάμπης Χαραλαμπίδης από την Ενωση Ποντίων Πειραιά. Στάθηκε ιδιαίτερα στην πορεία και τις παλινδρομήσεις του έργου του βιολογικού καθαρισμού στην Ψυττάλεια με τα σημερινά αποτελέσματα, όπου οι κάτοικοι υφίστανται μια αφόρητη δυσοσμία από τη συσσώρευση της λυματολάσπης πάνω στο νησί. Επίσης, σημείωσε τους αγώνες των κατοίκων της περιοχής για το κλείσιμο του εργοστασίου της ΔΕΗ του Κερατσινίου, την απομάκρυνση των καζανιών από το Πέραμα που, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων, και το εργοστάσιο εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς οι δήμοι να έχουν πάρει τα αντισταθμιστικά οφέλη που οι κυβερνήσεις τούς είχαν υποσχεθεί και τα καζάνια εξακολουθούν να απειλούν τις ζωές των κατοίκων. Οι κυβερνήσεις τόνισε, δεν προωθούν τις λύσεις που απαιτούνται. Η ΕΥΔΑΠ λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος, οι δημοτικές αρχές του Κερατσινίου δεν προχωρούν σε κινητοποιήσεις και η νομαρχία περιορίζεται στο να επιβάλλει πρόστιμα στην ΕΥΔΑΠ.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Γιάννης Πατσιλινάκος επικεφαλής της παράταξης «Πέραμα - Σύγχρονη Πόλη», ο οποίος τόνισε πως «το μόνο που μας μένει είναι ο διαρκής αγώνας για να επιβάλλουμε φιλολαϊκές λύσεις» και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να συσπειρωθούν γύρω από τη Συντονιστική Επιτροπή για να αντιστραφεί η σημερινή κατάσταση. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ιωαννίδης πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Χαραυγής κάλεσε τη δημοτική αρχή να μπει μπροστά και να διεκδικήσει λύσεις προς όφελος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ