Τετάρτη 6 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Να δικαστεί ο εγκληματίας Καρίλες

ΠΕΚΙΝΟ.--

Ο πρόεδρος της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης, Ρικάρντο Αλαρκόν, επανέλαβε χτες ότι όσο καιρό δεν αποδίδεται δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά την υπόθεση του εγκληματία Λουίς Ποσάδα Καρίλες, η Κούβα θα συνεχίσει να κατηγορεί την κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους.

«Οι κατηγορίες μας θα ακολουθήσουν τον Μπους τον πρεσβύτερο, τον Μπους το νεότερο και όλους τους απογόνους που προωθούν την τρομοκρατία, μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλαρκόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από αξιωματούχους των ΗΠΑ που προσπαθούν να προβάλλουν την υπόθεση ως διένεξη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας ή των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας. Αναφέρθηκε στις έρευνες που διεξήγαγαν οι κυβερνήσεις των Μπαρμπάντος και του Τρινιντάντ -σε ό,τι αφορά την κατάρριψη του αεροσκάφους της «Cubana» το 1976 και το θάνατο των 73 επιβατών του- και την απόφαση αυτών των κρατών να δικαστεί ο Καρίλες στη Βενεζουέλα, κάτι που δεν υιοθέτησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Η άρνησή τους είναι προσβολή σε όλες τις χώρες της Καραϊβικής, καθώς και στα θύματα της τρομοκρατίας», τόνισε ο Αλαρκόν και κατέληξε λέγοντας ότι «οποιαδήποτε και αν είναι η ρητορική, ο Μπους και η συμμορία του είναι ίδιοι με τους τρομοκράτες που ισχυρίζονται ότι αντιπαλεύουν».

  • Ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο αναμενόταν να εμφανιστεί χτες το απόγευμα (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) σε πρώτη - μετά την εκδήλωση της ασθένειάς του - τηλεοπτική συνέντευξη στο πρόγραμμα «Mesa Rotonda» (Στρογγυλό Τραπέζι) με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Ράντι Αλόνσο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ