Τετάρτη 6 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Σορός έναντι ομήρων

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Η κυβέρνηση του λεγόμενου «προέδρου» του Αφγανιστάν, Χάμιντ Καρζάι, αποφάσισε εσπευσμένα χτες να προχωρήσει στην παράδοση της σορού του μουλά Νταντουλάχ στην οικογένειά του, μετά την ανακοίνωση των Ταλιμπάν με την οποία γνωστοποίησαν ότι αποκεφάλισαν έναν από τους έξι ομήρους - εργαζόμενους μη κυβερνητικής οργάνωσης - με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των υπολοίπων πέντε. Ο Νταντουλάχ, θεωρούμενος ως ηγετικό στέλεχος των ισλαμιστών μαχητών, είχε σκοτωθεί σε επίθεση των κατοχικών και των δοσιλογικών δυνάμεων τον περασμένο μήνα. Αλλο στέλεχος των Ταλιμπάν είπε ότι έλαβε «συλλυπητήρια» από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν (τον θυμάστε;) για το θάνατο του Νταντουλάχ.

Κατά τα λοιπά, το υπουργείο Αμύνης του Αφγανιστάν ανακοίνωσε ότι άλλο ένα πλοίο στο οποίο επέβαιναν μαχητές των Ταλιμπάν βυθίστηκε στο νότο, με αποτέλεσμα 30 εξ αυτών να πνιγούν. Αντίστοιχη «επιτυχία» είχε σημειωθεί προχτές. Ακόμη, οι δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τουλάχιστον 24 μαχητές των Ταλιμπάν (;) σε βομβαρδισμούς τους στην Κανταχάρ.

Τέλος, τα Ηνωμένα Εθνη κάλεσαν χτες το Πακιστάν να μην εκδιώξει τους Αφγανούς πρόσφυγες, υποστηρίζοντας ότι ήδη 100.000 πρόσφυγες από το Ιράν κατακλύζουν τα στρατόπεδα προσφύγων. Σημειώνεται ότι το Πακιστάν σχεδιάζει να απελάσει εντός ημερών 220.000 πρόσφυγες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ