Τετάρτη 6 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αυξάνεται η δυσαρέσκεια

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Συνεχώς αυξάνεται η δυσαρέσκεια και η αντίθεση του αμερικανικού λαού για τον πόλεμο στο Ιράκ, όπως τουλάχιστον κατέγραψε άλλη μία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε αυτή τη φορά στην εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ», σύμφωνα με την οποία μόνο το 39% εγκρίνει τις ενέργειες του Κογκρέσου, του ελεγχόμενου από τους Δημοκρατικούς Κογκρέσο, για το θέμα.

Το συγκεκριμένο ποσοστό παρουσιάζει υποχώρηση κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο του Απρίλη, ενώ σε ό,τι αφορά στους Δημοκρατικούς, το ποσοστό στήριξης των κινήσεώνν τους έπεσε στο 44% από 54% που ήταν τον Απρίλιο.

«Απόταξη χωρίς επιβολή ποινής» είναι η απόφαση τριμελούς στρατιωτικού δικαστηρίου για τον πεζοναύτη Ανταμ Κόκες που τόλμησε με τη στρατιωτική του στολή, χωρίς όμως τα διακριτικά του, να λάβει μέρος στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις που έγιναν φέτος το Μάρτη στην Ουάσιγκτον με αφορμή τη συμπλήρωση των τεσσάρων χρόνων από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ. Ο 25χρονος Κόκες που είναι μέλος των «Βετεράνων του Ιράκ κατά του πολέμου», δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση στη βάση των αρχών, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία ενέργεια κατατρομοκράτησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ