Τρίτη 12 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
Τα μελανά χρώματα στα νοσοκομεία

Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Ελπίδας Παντελάκη για τις δραματικές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία

«Ο πρόσφατος θάνατος (31.5.2007) του νεογνού στο Τζάνειο Νοσοκομείο είναι η μοιραία κατάληξη της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου τομέα Υγείας και από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και από τις προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ και η ενίσχυση των ιδιωτικών επιχειρήσεων στο χώρο της Υγείας», τονίζει η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη σε Επίκαιρη Ερώτησή της για τον υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Η απουσία, συνεχίζει, μονάδας νεογνών, παρότι προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό του νέου κτιρίου, η έλλειψη φορητής μονάδας μεταφοράς και η αδυναμία εκτέλεσης διακομιδής από το ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, σκιαγραφούν με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας. Είναι αδιανόητο ένα νοσοκομείο, όπως το Τζάνειο, στο οποίο μόνο το πρώτο 5μηνο του 2007 έγιναν 790 τοκετοί να μη διαθέτει μονάδα νεογνών και τα σχετικά αιτήματα υπηρεσιακών παραγόντων να μην εισακούονται. Η πολιτική όμως που βάζει το οικονομικό κόστος πάνω από τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής δεν το επιτρέπει».

Η Ελπίδα Παντελάκη ερωτά τον υπουργό Υγείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για τη δημιουργία μονάδας νεογνών στο Τζάνειο Νοσοκομείο, καθώς και για την προμήθεια ειδικών ασθενοφόρων από το ΕΚΑΒ, ώστε παρόμοια περιστατικά να αντιμετωπίζονται στο μέλλον αποτελεσματικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ