Παρασκευή 22 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΑΚ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ
Συκοφαντική η επίθεση του δημάρχου

«Το δρόμο της συκοφαντίας, του αποπροσανατολισμού, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να χτυπήσει τη μεγαλύτερη δημοτική παράταξη, τη ΔΕΑΚ, αλλά και να απαλλαχτεί από όσους δε σκύβουν το κεφάλι, επιλέγει ο δήμαρχος Ν. Βαρσάμης», σημειώνει η Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Αγίου Παύλου - Ευαγγελίστριας, απαντώντας στην επίθεση που δέχεται μήνες τώρα για κακοδιαχείριση στη διάρκεια της διοίκησής της και κορυφώθηκε πριν από μερικές μέρες.

Ο δήμαρχος Αγίου Παύλου, την περασμένη Δευτέρα, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει το πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών για τα οικονομικά του δήμου. Με πομπώδη τρόπο βάφτισε παρανομίες κάποιες λογιστικές παραλείψεις που μάλιστα είχαν ήδη διορθωθεί. Δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει καμιά κατηγορία απ' αυτές που συνειρμικά προσπαθεί να δημιουργήσει με τα υπονοούμενα και τους ψιθύρους στις γειτονιές για κατάχρηση χωρίς να το λέει ευθέως γιατί απλούστατα δεν υπάρχει, αλλά αυτό επιδιώκει να περάσει μ' αυτή την τακτική.

«Σκοπός του κ. Βαρσάμη δεν είναι άλλος από το να μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση από το πεδίο της αποκάλυψης της αντιλαϊκής ουσίας της πολιτικής του στο πεδίο της σκανδαλολογίας και της παραπολιτικής. Τι άλλο να κάνει άλλωστε; Να απολογηθεί για την αύξηση των δημοτικών τελών, των διδάκτρων του ωδείου κατά 20%, την αύξηση της συμμετοχής στα κατασκηνωτικά προγράμματα κατά 35%, για το πρόγραμμα "Παιδί και θάλασσα" που πρώτη φορά φέτος δεν είναι δωρεάν, για το διπλασιασμό των τροφείων στον Παιδικό Σταθμό ή για τη Δημοτική Επιχείρηση που θα κλείσει και τις απολύσεις;», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΑΚ.

Και καταλήγει: «Ολα τα παραπάνω είναι τα παρεπόμενα της μετατροπής του δήμου σε Ανώνυμη Εταιρεία, όπως επιτάσσει η πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ και αποτυπώνεται στον Νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Αλλωστε, τα αντιλαϊκά μέτρα πάνε μαζί με τον αυταρχισμό και τη συκοφαντία της αντίθετης φωνής. Εμείς σε αυτό το παιχνίδι δε θα παίξουμε».

Στο μεταξύ, κάτω από την πίεση των συνδικαλιστών και εργαζόμενου λαού του δήμου, η Δημοτική Επιχείρηση Αγίου Παύλου αποφάσισε σε συνεδρίασή της να ανακαλέσει την παράνομη και τρομοκρατική απόλυση του Βασίλη Μάντζιου, μέλους της ΔΕΑΚ και αναπληρωτή γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στους περιφερειακούς δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέοι φόροι στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών (2008-12-02 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση χτες από το ΠΑΜΕ (2007-08-11 00:00:00.0)
Επιθέσεις λάσπης από τη διοίκηση του δήμου (2007-06-16 00:00:00.0)
Πρώτος και πάλι ο συνδυασμός της ΔΕΑΚ (2006-10-16 00:00:00.0)
Να παραμείνει στα χέρια αγωνιστών (2006-09-14 00:00:00.0)
Χρειάζεται δήμαρχος αγωνιστής (1998-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ