Παρασκευή 22 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Οι κινητοποιήσεις έφεραν αποτέλεσμα

Κάτω από τη δυναμική πίεση του Σωματείου Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, καθώς και τη μαζική συμμετοχή γονέων και εργαζομένων, ο υφυπουργός Πρόνοιας Γ. Κωνσταντόπουλος αναγκάστηκε να δεσμευτεί πως οι πέντε παιδικοί σταθμοί του «Ιδρύματος Παιδική Στέγη» θα συνεχίσουν να λειτουργούν και το Σεπτέμβρη, καθώς και ότι θα επιχορηγηθούν με το ποσό των 100.000 ευρώ. Επιπλέον, ο υφυπουργός είπε ότι θα καλύψει τα τροφεία των νηπίων που το οικογενειακό τους εισόδημα είναι 15.000 ευρώ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και παραβρέθηκε στη συνάντηση ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας. Παράλληλα, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, Αντώνης Σκυλλάκος και Βέρα Νικολαΐδου, κατέθεσαν, για το θέμα, σχετική Ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας, με έγγραφό του προς τη διοίκηση του Ιδρύματος (ΝΠΙΔ), «έκοβε» για την ερχόμενη σχολική χρονιά την επιχορήγηση ύψους 250.000 ευρώ, που έδινε κάθε χρόνο. Στην ουσία, καταδίκαζε το Ιδρυμα να βάλει «λουκέτο», με αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλιά τους 56 εργαζόμενοι και περίπου 500 παιδιά να μην έχουν παιδικό σταθμό. Γονείς και εργαζόμενοι αντέδρασαν έντονα σε αυτό το ενδεχόμενο και, χτες, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Ο αγώνας συνεχίζεται

Με κεντρικό σύνθημα «Ενιαία Δημόσια Δωρεάν Προσχολική Αγωγή», εργαζόμενοι και γονείς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Στην ανάγκη αυτή αναφέρθηκε ο Γ. Τούσσας. Πρόσθεσε, ότι «στις εργατογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά υπάρχει ένα σοβαρό κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα», αφού οι σταθμοί με νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δόθηκαν στους δήμους «με αποτέλεσμα να λειτουργούν με ανταποδοτικά κριτήρια».

Ο Γιώργος Μπουλούγαρης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, τόνισε πως «δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από τα αιτήματά μας. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να θεσπίζει την υποχρεωτική προσχολική αγωγή και στη συνέχεια να παραδίδει τους παιδικούς σταθμούς ολοκληρωτικά στους ιδιώτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ