Παρασκευή 22 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Οπως τη θέλει και την απαιτεί το μεγάλο κεφάλαιο

Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο προωθούν από κοινού επιχειρησιακό πρόγραμμα σε αυτή την κατεύθυνση

Η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης στην κατεύθυνση των σύγχρονων απαιτήσεων κίνησης και αποδοτικότητας του κεφαλαίου αποκτά νέους ταχύτατους ρυθμούς, ύστερα και από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για το επιχειρησιακό πρόγραμμα με τίτλο «Διοικητική μεταρρύθμιση».

Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων επισφράγισε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, με συνέντευξη Τύπου παρουσία και του εκπροσώπου του ΕΚΤ Τζορτζ Κίντζελε. Μάλιστα, ο τελευταίος ήταν άκρως αποκαλυπτικός. «Δεν ασχολούμαστε - είπε - με το χαρτοβασίλειο, δεν μπορούμε να αναμορφώσουμε όλη τη δημόσια διοίκηση, πάμε σ' εκείνους τους τομείς που θα φέρουν το μεγαλύτερο όφελος στις επιχειρήσεις και στον πολίτη. Να ευνοήσουμε τις επιχειρήσεις και να ωφελήσουμε τους πολίτες για να επιτύχουμε την οικονομική ανάπτυξη»!

Ο υπουργός τόνισε ακόμη ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για πρώτη φορά εντάσσεται στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013, για το οποίο αναφέρει σε ομιλία του: «Η στρατηγική εστιάζεται στην ανάγκη άσκησης πολιτικής σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, με τρόπο που θα καταστήσει τις Περιφέρειες αλλά και τις πόλεις της χώρας τόπους έλξης και εγκατάστασης επιχειρήσεων»... Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αφορά τομείς όπως η Κοινωνική Ασφάλιση, η αγροτική πολιτική για την προσαρμογή της αγροτικής οικονομίας στη νέα ΚΑΠ, η Υγεία, η μεταναστευτική πολιτική, η Δικαιοσύνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ