Κυριακή 24 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΙΤΗΡΙΟ Η ΑΝΕΡΓΙΑ για την καταδίκη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Η ενίσχυση του ΚΚΕ δυναμώνει την πάλη για την ουσιαστική προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, για τη λήψη άμεσων μέτρων που θα ανακουφίζουν πραγματικά τη θέση τους

  • ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είτε από τη θέση της κυβέρνησης, είτε από αυτήν της αντιπολίτευσης, έχουν αναλάβει τη διαχείριση της ανεργίας προς όφελος του κεφαλαίου. Οι ψηφοθηρικοί καυγάδες και τα παιχνίδια στις πλάτες των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι η πραγματική ανεργία αυξάνεται αντί να μειώνεται. Οτι στο όνομα δήθεν της καταπολέμησής της «μπουκώνουν» τους εργοδότες με χρήματα των εργαζομένων, στο πλαίσιο των ευρωενωσιακών «ενεργητικών πολιτικών» απασχόλησης. Οτι το κεφάλαιο αξιοποιεί την ανεργία ως μέσο εκβιασμού, για το χτύπημα των δικαιωμάτων συνολικά των εργαζομένων.
  • Η ανεργία είναι φαινόμενο σύμφυτο με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και η εξάλειψή της απαιτεί την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αυτό λέει το ΚΚΕ στους άνεργους και τις οικογένειές τους, καλώντας τους να τιμωρήσουν και με την ψήφο τους τα κόμματα που ευθύνονται για την ανεργία. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ, που παλεύει για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, για τη λήψη άμεσων μέτρων που θα ανακουφίζουν πραγματικά τη θέση τους.

ΣΕΛ.  7   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ