Κυριακή 1 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... ο άλλος έραψε

Καραμπινάτο παράδειγμα για το μεγάλο φαγοπότι που γίνεται με την εκποίηση της περιουσίας του δημοσίου - εφαρμόζεται από τους κυβερνώντες στον αστερισμό της λογικής «πουλάω το άλογο σε τιμή γαϊδάρου» - αποτελούν και οι περιπτώσεις του ΟΤΕ και της ΕΡΤ.

Στα μέσα της δεκαετίας του '80 - πριν δηλαδή ακόμη ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΤΕ - η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ «πάγωσε» τα σχέδια ανάπτυξης της κινητής τηλεφωνίας από την κρατική εταιρία ΕΛΒΗΛ (θυγατρική του ΟΤΕ), αφήνοντας «πεδίο δόξης λαμπρό» για γρήγορο, εύκολο και - κυρίως μεγάλο - κέρδος στο πολυεθνικό κεφάλαιο. Η πολιτική αυτή (δηλαδή, η υπονόμευση και διάλυση της ΕΛΒΗΛ) ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ το 1993. Ο τότε υπουργός Οικονομίας Στ. Μάνος (το 2004 εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ) πούλησε τις πρώτες άδειες κινητής τηλεφωνίας στις ιδιωτικές πολυεθνικές, παραχωρώντας έτσι και την υποδομή του δημόσιου τότε ΟΤΕ (που την είχαν ακριβοπληρώσει οι Ελληνες φορολογούμενοι).

Την περασμένη Παρασκευή, η κυβέρνηση της ΝΔ, ανακοίνωσε την απόφασή της να ιδρύσει θυγατρική εταιρία της ΕΡΤ - η οποία θα αναλάβει την εκμετάλλευση της ψηφιακής τηλεόρασης - στην οποία θα μπορούν να μετέχουν και ιδιώτες. Δηλαδή, η κυβέρνηση της ΝΔ, ετοιμάζεται να παραδώσει την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ - που αποτελεί το πιο κερδοφόρο κομμάτι της κρατικής τηλεόρασης - στη ληστρική εκμετάλλευση των ιδιωτών, όπως ακριβώς είχε γίνει και με την κινητή τηλεφωνία.

Ανεξάρτητα, λοιπόν, από τα κάλπικα τα λόγια τα μεγάλα σχετικά με το «χάσμα», τάχα, που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, τα δύο μεγάλα κόμματα στην πράξη, υπηρετούν εξίσου καλά τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών, με πολιτικές που τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ