Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Να αρθούν οι συνδικαλιστικές διώξεις

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Την άμεση απελευθέρωση των δύο συνδικαλιστών, Κάντιδο Γκονζάλες Καρνέρο και Χοσέ Μανουέλ Μαρτίνες Μοράλα από τις φυλακές που κρατούνται στην Αστούρια της Ισπανίας απαιτούν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας, άλλα πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές ενώσεις και μαζικές οργανώσεις.

Σημειώνεται ότι οι δύο συνδικαλιστές φυλακίστηκαν στις 15 Ιούνη, αφού καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια κάθειρξη για τη δήθεν συμμετοχή τους στις ζημιές που είχαν προκληθεί κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων του αποκλεισμού του λιμανιού της πόλης Γκιχόν το 2005.

Με επιστολή του προς την ισπανική κυβέρνηση, το μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας και ευρωβουλευτής της Ενωμένης Αριστεράς, Ουίλι Μάγιερ Πλέιτε σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η συγκεκριμένη κατάσταση αντανακλά τις αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα κατά τη διακυβέρνηση του Χοσέ Μαρία Αθνάρ, όπου ποινικοποιήθηκαν οι συνήθεις πρακτικές που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στην πάλη τους να υπερασπιστούν τα νόμιμα δικαιώματά τους. Το Λαϊκό Κόμμα χρησιμοποίησε τον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία ως πρόσχημα, ώστε να διευκολύνει την καταδίκη των συνδικαλιστών, καθώς και άλλων αγωνιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ