Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέα «αντιτρομοκρατικά» μέτρα

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Το «ιατρικό τρομοκρατικό δίκτυο» μονοπωλεί την ειδησεογραφία στη Βρετανία και όχι μόνο, καθώς 7 από τους 8 συλληφθέντες είναι γιατροί ή ιατρικό προσωπικό με καταγωγή από το Ιράκ και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και την Ινδία.

Στο μεταξύ, τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ διευρύνουν την «υπόθεση τρομοκρατία» συνδέοντας τις «επιθέσεις» με την «αλ Κάιντα» του Ιράκ! Παράλληλα πλέκουν το εγκώμιο του νέου πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν για την «ψυχραιμία» και την «πυγμή» που επέδειξε στο χειρισμό της κατάστασης.

Ο ίδιος ο Μπράουν άδραξε την ευκαιρία και στη χτεσινή «παρθενική» εμφάνισή του στην «ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή των Κοινοτήτων, δήλωσε ότι θα επιδιώξει τη σύσφιξη της διεθνούς συνεργασίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, διευκολύνοντας την απέλαση υπόπτων για τρομοκρατική δράση. Μεταξύ των πρόσθετων μέτρων που δήλωσε ότι προτίθεται να εξετάσει, είναι ακόμα το ενδεχόμενο να γίνονται δεκτά στο δικαστήριο προϊόντα υποκλοπής, η ενίσχυση της έρευνας για το παρελθόν και τη δράση των μεταναστών, αλλά και η αναθεώρηση των προϋποθέσεων πρόσληψης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ