Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
«ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ» ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Συνέχεια στην αντιπαράθεση

ΜΟΣΧΑ.--

Σε μια ενδεχόμενη απόρριψη της αντιπρότασης της Ρωσίας από τις ΗΠΑ να εγκατασταθεί από κοινού η λεγόμενη αντιπυραυλική ασπίδα στο Αζερμπαϊτζάν και αν προχωρήσουν τα αμερικανικά σχέδια εγκατάστασής της στην Πολωνία και την Τσεχία, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Σεργκέι Ιβανόφ απείλησε χτες ότι η χώρα του θα αναπτύξει πυραύλους στο ρωσικό θύλακο του Καλίνινγκραντ, στα σύνορα της Πολωνίας και της Λιθουανίας. «Αν οι προτάσεις μας δε γίνουν δεκτές, θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα. Θα βρεθεί μια ασύμμετρη και αποτελεσματική απάντηση. Ξέρουμε τι κάνουμε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Ιταρ-Τας», υπογραμμίζοντας με έμφαση τις βλέψεις της σημερινής Ρωσίας στον ιμπεριαλιστικό καταμερισμό και όχι φυσικά για να υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται δύο μέρες μετά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο εξοχικό της οικογένειας Μπους και τις δηλώσεις του για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού παρά τις διαφωνίες.

Στο μεταξύ, καθώς η κυβέρνηση της Τσεχίας φέρεται να έχει αλλάξει την αρχική της πρόταση για την τοποθεσία της εγκατάστασης του συστήματος ραντάρ της «ασπίδας», προτείνοντας τώρα το Μίσοφ, που βρίσκεται 90 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πράγας, μια τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ότι το 61% των πολιτών αντιτάσσονται στη συγκεκριμένη εγκατάσταση, ενώ 7 στους 10 στηρίζουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ώστε να αποφασίσει ο τσέχικος λαός γι' αυτό το σοβαρό θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ