Πέμπτη 12 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
Εκπτώσεις και στην τέχνη!

Επτά πάλι οι ταινίες και αυτή την εβδομάδα! Η εξής μία: «Ο Κολλητός μου», του Πατρίς Λεκόντ. Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από την αλλοτρίωση του σημερινού ανθρώπου και την έλλειψη κάθε προσωπικής επαφής (φιλία). Αντε, το πολύ δύο: Το αμαρτωλό (ωμό πορνό, κατά πολλούς) και πολυσυζητημένο διανοουμενίστικο φιλμ του Βαλέριαν Μπόροβζικ «Το Κτήνος» (1975). Αντε, με μεγάλη ανοχή, τρεις: Το άτολμο, «Μια υπέροχη Μέρα», των Λιβανέζων Τζοάνα Χατζηθωμά - Κχαλίλ Τζοϊρέιγκ. Κυρίως για το χώρο που διαδραματίζεται (Λίβανος).

Μετά ακολουθούν οι... εκπτώσεις. Εκπτώσεις σε όλα τα επίπεδα. Μια άνευρη γαλλική κοινωνική τσαχπινιά (κομεντί, στα... καθ' ημάς) του Τιερί Κλιφά «Family Hero». «88 Λεπτά», πριν οι κακοί εκτελέσουν τον Αλ Πατσίνο! «Δράστης» της ταινίας ο σκηνοθέτης και πρόεδρος του Συμβουλίου του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Κινηματογράφου, Τζον Αβνετ!

Και οι εκπτώσεις συνεχίζονται με το μεταφυσικό θρίλερ, του Μέναν Γιάπο, «Εμμονή». Μια ταραγμένη γυναίκα βλέπει εφιάλτες! Και κλείνουμε, σαν θεατές και σαν άνθρωποι, με το βίαιο βιντεοπαιχνίδι του Μάικλ Μπέι, «Transformers». Καλοί και κακοί άνθρωποι, καλά και κακά ρομπότ γίνονται μπάχαλο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ