Κυριακή 29 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Το καραβάνι της πολυφωνίας

Από παλαιότερη Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού
Από παλαιότερη Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού
Ενα ταξίδι συναντήσεων, αποκαλύψεων και μύησης σε αυθεντικά ακούσματα ψυχής, αποτελεί η 9η Διεθνής Συνάντηση Πολυφωνικού Τραγουδιού, που ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Αυγούστου.

Φιλιππούπολη, Βώλακας, Ιεροπηγή, Αετομηλίτσα, Λούψικο, Μολυβδοσκέπαστος, Πρεμετή, Κεφαλόβρυσο, Πολύτσανη, Πωγωνιανή, Ανω Δερόπολη, Ανω Παρακάλαμος, Θεογέφυρο, Λαγκάβιτσα, Ελαταριά, Ζάλογγο, Πολύδροσο, Μίχλα, Φαράγγι Καλαμά, Αρχαία Φανωτή, Παλιά Σαγιάδα, Πλαίσιο, Βουθρωτό, Παραμυθιά, Κέρκυρα, Κάτω Γαρούνας, Corigliano d tranto, Sternatia, Stillo, Bova Marina, Pianna... Είναι οι σταθμοί του φετινού ταξιδιού, με «πυξίδα» πολυφωνικά, αυθεντικά ακούσματα... Από την καρδιά των Βαλκανίων έως την καρδιά της Μεσογείου με την καρδιά πάντα να πάλλεται στην πολύφωνη Απειρο Ηπειρο... Συναυλίες, σεμινάρια, συλλογικές καταγραφές, προβολές, δρώμενα, περιήγηση, περιοδεύουσα ελεύθερη κατασκήνωση συνθέτουν αυτό το ξεχωριστό, συναρπαστικό καραβάνι, που θα ταξιδέψει σε τόπους όπου ανασαίνει ένας άλλος πολιτισμός.

Το πρόγραμμα του καραβανιού από τόπο σε τόπο, με επίκεντρο τραγούδια από τους ίδιους τους ανθρώπους της κάθε περιοχής, στο φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον, ακολουθούν το Εργαστήρι Πολυφωνίας, τα σεμινάρια πολυφωνικού τραγουδιού. Δίχως δίδακτρα, με ελεύθερη συμμετοχή... Με συντονιστές τα μέλη του πολυφωνικού συνόλου «Χαονία», που από το 1999 επιμελούνται τα πολυφωνικά σεμινάρια στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων. Με εκμάθηση τρόπων, ρόλων, φωνών, τραγουδιών, αλλά και συμμετοχή στην έρευνα υλικών του Αρχείου Πολυφωνικού Τραγουδιού, καθώς και σε επιτόπιες συλλογικές οπτικοακουστικές καταγραφές τραγουδιών και προσωπικών μαρτυριών. Πληροφορίες, συμμετοχές: 2103310919, 6973342113, www.polyphonic.gr, apiros@otenet.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ