Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΑΧΑΡΩ ΗΛΕΙΑΣ
Σήμερα η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία
  • Παρά την προσπάθεια απαγόρευσής της από το δήμαρχο της πόλης
  • Ανακοίνωση της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ

Στο «παρά πέντε», χτες δηλαδή, ο δήμαρχος Ζαχάρως αποφάσισε να ενημερώσει την τοπική Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή συγκέντρωση με ομιλητή τον Διον. Αρβανιτάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ στο χώρο που έχει επιλέξει, την κεντρική δηλαδή πλατεία της πόλης. Η συγκέντρωση ωστόσο θα πραγματοποιηθεί κανονικά στην ώρα (9 μ.μ.) και στο χώρο που έχει εξαγγελθεί.

Τη νέα απόπειρα φίμωσης του Κόμματος από το δήμαρχο Ζαχάρως καταγγέλλει η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της, στην οποία σημειώνει για το περιστατικό: «Με έγγραφό του (2/8/2007) απαντά στο παρά πέντε σε δικό μας ενημερωτικό για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης - ομιλίας του Κόμματός μας στην κεντρική πλατεία της Ζαχάρως στις 3 Αυγούστου, ότι "αδυνατεί να μας παραχωρήσει την πλατεία αυτή", αν και δεν του ζητήσαμε καμία άδεια, και αντιπροτείνει "να πάτε σε οποιαδήποτε άλλη", ενώ γνωρίζει καλύτερα από μας τους λόγους για τους οποίους καμία άλλη πλατεία δεν προσφέρεται».

«Πρόκειται - καταγγέλλει η ΝΕ Ηλείας - για συνειδητή προσπάθεια να περιοριστεί το κατοχυρωμένο με λαϊκούς αγώνες συνταγματικό δικαίωμα του ΚΚΕ να διακινεί ελεύθερα τις ιδέες του, να επικοινωνεί ελεύθερα με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Είναι ένα ακόμη επεισόδιο στα πλαίσια της οργανωμένης επιχείρησης μπροστά στις εκλογές να φιμωθεί η φωνή του ΚΚΕ. Ως εκλεκτός δήμαρχος των κομμάτων του δικομματισμού εξοφλά "το γραμμάτιό του" προς αυτά για τη στήριξη που του δώσανε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Ενοχλούνται γιατί γνωρίζουν καλά την ανταπόκριση που έχουν οι προτάσεις, η αγωνιστικότητα και η συνέπεια του ΚΚΕ, γι' αυτό και βάζουν εμπόδια στην επικοινωνία του Κόμματος με τους εργαζόμενους. Δε θα τους περάσει».

«Το ΚΚΕ δε ζητά την άδεια κανενός. Το λέει η ιστορία του, οι αγώνες του για το δίκιο των εργαζομένων» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: «Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Ζαχάρως: Να καταδικάσουν αυτή την απαράδεκτη τακτική τους. Να συμμετάσχουν στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) συγκέντρωση - ομιλία στην κεντρική πλατεία της Ζαχάρως. Να τιμωρήσουν στις επερχόμενες εκλογές τα κόμματα της πλουτοκρατίας, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, τη δική τους φωνή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ