Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Την ερχόμενη Τρίτη στην Ακρόπολη

Συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. και στη συνέχεια πορεία προς το Σύνταγμα

Η αφίσα της εκδήλωσης
Η αφίσα της εκδήλωσης
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση, που διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη, στις 7.30 μ.μ. με συγκέντρωση στην Ακρόπολη και πορεία προς το Σύνταγμα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης, στις 6 και 9 του Αυγούστου, 62 χρόνων από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, απευθύνει η ΕΕΔΥΕ. Καλώντας συγχρόνως και τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα να πραγματοποιήσουν ανάλογες εκδηλώσεις τιμής στα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή το λαό της Αθήνας και του Πειραιά για:

  • Να τιμήσουμε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος.
  • Να καταδικάσουμε τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά της ανθρωπότητας.
  • Τη μη εγκατάσταση των βάσεων της λεγόμενης Αντιπυραυλικής Αμυνας στην Ευρώπη (Πολωνία, Τσεχία και αλλού) που προωθούν οι ΗΠΑ και βεβαίως την απόκρουση κάθε ενδεχομένου εγκατάστασης τέτοιας βάσης στη χώρα μας.
  • Την απαγόρευση των πυρηνικών, χημικών, βιολογικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής.
  • Την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων.
  • Να αντιταχτούμε στη δημιουργία δυνάμεων ταχείας επέμβασης και του Ευρωστρατού.
  • Να απαιτήσουμε τη διακοπή κάθε συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.
  • Την αποκάλυψη και αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας και των κατασταλτικών νόμων και μηχανισμών ενάντια στους λαούς.
  • Την υποστήριξη του αγώνα για τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες σε μια σειρά από χώρες.
  • Την εξασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής ανάπτυξης και της προστασίας του δασικού πλούτου και του περιβάλλοντος.
Στη Λέσβο

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου και ο Δήμος Αγιάσου οργανώνουν την Τρίτη 7/8 ολοήμερη εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Αγιάσου για τη μαύρη επέτειο των 62 χρόνων από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

-- Εκθεση φωτογραφικού υλικού από τις μαρτυρικές πόλεις, τον Περσικό Κόλπο, τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Παλαιστίνη.

-- Ομιλία για τη ζωή και τους αγώνες του αγωνιστή της ειρήνης Γρ. Λαμπράκη και τις δραστηριότητες του σύγχρονου αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

-- Μουσική εκδήλωση από τοπικό συγκρότημα με αντιπολεμικά τραγούδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ