Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Ανάγκη να διεκδικήσουν πλήρεις αποζημιώσεις

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι πυρόπληκτοι αγρότες της Αιγιάλειας και των γύρω περιοχών που συνειδητοποιούν πλέον πως οι αποζημιώσεις που υποσχέθηκε η κυβέρνηση ούτε εγκαίρως θα δοθούν, ούτε στο πραγματικό ύψος των ζημιών.

Ηδη, τρεις μέρες μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και τις υποσχέσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγ. Μπασιάκου ότι οι πρώτες αποζημιώσεις θα δοθούν από τα Χριστούγεννα, την επομένη ακριβώς, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ τις αναιρούσε και δήλωνε με βάση τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις ότι οι πρώτες αποζημιώσεις θα δοθούν από το ...Πάσχα.

Την ίδια ώρα που τα συνεργεία του ΕΛΓΑ καταγράφουν τις ζημιές, πληροφορίες αναφέρουν ότι τοπικοί βουλευτές και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να συγκρατήσουν την αγανάκτηση του κόσμου. Ο καθένας για λογαριασμό του επιχειρεί να προσεταιριστεί τους πυρόπληκτους και αφού παραδέχονται πως η μόνη επιλογή είναι η οδός των ΠΣΕΑ και τα ψίχουλα που αυτή δίνει τους, καλούν να συμβιβαστούν με αυτό και παράλληλα τους επισημαίνουν - με τον τρόπο που αυτοί ξέρουν - πως θα βρεθεί τρόπος να πάρουν κάτι παραπάνω...

Σε σχόλιό της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ καταγγέλλει την πρακτική των στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή που «εκβιαστικά αποτρέπουν τη συμμετοχή του πυρόπληκτου αγροτικού κόσμου της περιοχής σε αγωνιστική κατεύθυνση για τη διεκδίκηση πλήρους και άμεσης αποζημίωσης των ζημιών στην παραγωγή, στο φυτικό κεφάλαιο, στα κατεστραμμένα σπίτια, στις αποθήκες και τις υπόλοιπες αγροτικές υποδομές κι εξοπλισμό. Με τη νομιμότητα της επιλογής των ΠΣΕΑ που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση αλλά και το ΠΑΣΟΚ το μόνο που θα καταφέρουν οι αγρότες είναι να αποσπάσουν λίγα ψίχουλα σε σχέση με την πραγματική ζημιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ