Τρίτη 7 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ
Ενας νεκρός σε καταδίωξη ταχύπλοου

Υπέκυψε χτες το πρωί στο νοσοκομείο της Χίου ο 48χρονος χειριστής ταχύπλοου φουσκωτού σκάφους, ο οποίος είχε τραυματιστεί το βράδυ της Κυριακής, στη διάρκεια καταδίωξης από σκάφος του Λιμενικού, ενώ έπλεε στο ακρωτήρι Μαστίχο νότια της Χίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το περιπολικό του Λιμενικού ενημερώθηκε από στρατιωτικό παρατηρητήριο για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας και με πορεία προς τις τουρκικές ακτές. Οταν το περιπολικό πλησίασε το ταχύπλοο, αυτό, σύμφωνα πάντα με το ΥΕΝ, ανέπτυξε ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο. Ακολούθησε καταδίωξη, το περιπολικό έριξε προειδοποιητικές βολές και το ταχύπλοο έκανε επικίνδυνους ελιγμούς στην πλώρη εμπορικού πλοίου και γύρω από το περιπολικό μέχρι που συγκρούστηκε μαζί του. Στο ταχύπλοο επέβαιναν επίσης ένας 38χρονος και ένας 48χρονος που κρατούνται στο Λιμεναρχείο της Χίου, το οποίο διενεργεί προανάκριση.

Τα αίτια θανάτου του χειριστή του ταχύπλοου αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα μετά τη διενέργεια της νεκροψίας - νεκροτομής. Αν και ο 48χρονος είχε τραυματιστεί από σφαίρα στο χέρι και το θώρακα, κύκλοι του νοσοκομείου Χίου, αλλά και ο διοικητής Ιωάννης Ξενάκης, δήλωσαν ότι ο θάνατός του πιθανά οφείλεται σε καρδιακό επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα μαζί με τους άλλους δύο επιβάτες είχαν ξεκινήσει από το Πόρτο Ράφτη και πήγαιναν στην Ικαρία, όπου έκαναν διακοπές συγγενικά τους πρόσωπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ