Τρίτη 7 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλημμύρισαν σπίτια στη Θεσσαλονίκη

Ζημιές και σε Πιερία, Ροδόπη, Σέρρες

Δεκάδες σπίτια στην Περαία Θεσσαλονίκης πλημμύρισαν την Κυριακή το βράδυ από την ισχυρή βροχόπτωση, καθώς για μια ακόμη φορά ορισμένοι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες. Η σημερινή, όπως έκανε και η προηγούμενη δημοτική αρχή, περιορίζεται να διαπιστώνει ότι οι πλημμύρες οφείλονται στην έντονη ανοικοδόμηση της περιοχής και στο μπάζωμα των ρεμάτων, χωρίς όμως να εξηγούν γιατί οι ίδιες έχουν επιτρέψει την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων.

Επίσης, κάποια αντιπλημμυρικά έργα που θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από καιρό δεν έχουν αρχίσει ή βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης. Εξάλλου, λόγω της έντονης καταιγίδας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης δέχτηκε 35 κλήσεις για άντληση υδάτων, από υπόγειους κυρίως χώρους και χρειάστηκε να επέμβει σε 18 περιπτώσεις.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής, εκκενώθηκε προληπτικά ένα κάμπινγκ στη Λεπτοκαρυά Πιερίας που φιλοξενούσε 180 παιδιά, ενώ μετά τις προειδοποιήσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα καταγράφηκε κύμα επιστροφής των παραθεριστών προς τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα στις εισόδους της πόλης.

Στην ορεινή Ροδόπη, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 4 κτηνοτρόφους που είχαν αποκλειστεί στις μονάδες, όπου βρίσκονταν τα κοπάδια τους.

Ακόμη, το βράδυ της Κυριακής, λόγω χαμηλής νέφωσης, τρία αεροπλάνα δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και χρειάστηκε να προωθηθούν είτε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, είτε σε αυτό της Καβάλας.

Τέλος, σοβαρές ζημιές προκάλεσαν οι καταιγίδες σε ελαιόδεντρα στους νομούς Εβρου και Ροδόπης, ενώ από το χαλάζι που έπεσε το απόγευμα της Κυριακής στη Νιγρίτα Σερρών μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν σε καπνά, αμπέλια και ελιές. Επίσης, στην επαρχία Βισαλτίας του νομού Σερρών αγγίζει στο 80% το μέγεθος της καταστροφής στα καπνά. Ζημιές έγιναν σε αμπέλια, ελαιόδεντρα και μποστάνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ