Τρίτη 7 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κι άλλη πυρκαγιά χτες στην Αιγιάλεια

Με νωπές ακόμα τις μνήμες από την πυρκαγιά που άφησε πίσω της τρεις νεκρούς, έκαψε περισσότερα από 250.000 στρέμματα γης και πάνω από 130 σπίτια, οι κάτοικοι της Αιγιαλείας και του Διακοφτού είδαν χθες το μεσημέρι πυκνούς καπνούς από τη φωτιά που ξέσπασε στον Ανω Πλάτανο Αιγίου, κοντά στην Ακράτα. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ξεκίνησε από σκουπιδότοπο στη 1 μ.μ., δίπλα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών και χάρη στους ισχυρούς ανέμους εξαπλώθηκε γρήγορα.

Η Εθνική Οδός έκλεισε για τουλάχιστον μία ώρα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα που παρέμειναν ακινητοποιημένα μέχρι να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Το μέτωπο της πυρκαγιάς, που έφτασε να έχει έκταση τεσσάρων χιλιομέτρων, πλησίασε τον οικισμό, αλλά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απείλησε σπίτια.

Μεγάλη ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, που τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο μετά τις 6 το απόγευμα. Παράλληλα, στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις, καθώς ο άνεμος εξακολουθεί να αποτελεί αρνητικό παράγοντα.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά που ξέσπασε αργά το απόγευμα της Κυριακής, στην περιοχή Αγιος Γεώργιος, στα βόρεια της Κέρκυρας. Από την πύρινη λαίλαπα, απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το χωριό Σάντα στο Δήμο Κασοπαίων. Μαρτυρίες κατοίκων κάνουν λόγο για εμπρησμό, καθώς, σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, λίγο πριν την πυρκαγιά ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή.

Από την άλλη, πυρκαγιές ξέσπασαν την Κυριακή σε Κεφαλλονιά, Ωρωπό, καθώς και στην περιοχή του Παπάγου. Συγκεκριμένα, μία αποθήκη και δύο λυόμενα κάηκαν από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 7.30 το απόγευμα του Σαββάτου, στο άλσος του Προφήτη Ηλία, στη Σκάλα Ωρωπού. Τόσο η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, όσο και ο άνεμος που άλλαξε κατεύθυνση και απομακρύνθηκε από τον οικισμό, ήταν αρκετά για να τεθεί υπό έλεγχο στις 9 το βράδυ. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 200 στρέμματα δάσους που έγιναν στάχτη. Τέλος, φλόγες ξεπήδησαν στην οδό Καρατζά, στην περιοχή του Παπάγου λίγο μετά το μεσημέρι χθες. Λίγη ώρα αργότερα, η φωτιά, που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σβήστηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ