Τρίτη 7 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Μακιγιάρονται... φιλολαϊκά ενόψει εκλογών

Την αντιλαϊκή καταιγίδα που θα ακολουθήσει μετά τις εκλογές με νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, στην παιδεία, την υγεία, που θα συνοδευτούν με νέα φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, επιχειρεί να «καμουφλάρει» η κυβέρνηση, μοιράζοντας προεκλογικές παροχές φτωχομοκομείου και συντηρώντας το κλίμα της «εκλογολογίας».

Με το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες μέσα στο φθινόπωρο, ακόμα και το Σεπτέμβρη, να κερδίζει έδαφος στα κυβερνητικά κλιμάκια και τον Κ. Καραμανλή -σύμφωνα με πληροφορίες- να ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τα εγκαίνια της ΔΕΘ σαν προεκλογικό βήμα «παροχολογίας», η ΝΔ θα προσπαθήσει να εμφανίσει το δήθεν... φιλολαϊκό της πρόσωπο.

Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα αποτελεί στρατηγική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και έναν από τους κεντρικούς λόγους που θα την οδηγήσουν σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Οι «αλλαγές» στο Ασφαλιστικό, βρέθηκαν και στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εργασίας, Β. Μαγγίνα, ο οποίος, βέβαια, απέφυγε να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα θέματα παραπέμποντας για το θέμα της «εθνικής σύνταξης» σε προηγούμενες δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη.

Ο ίδιος μιλώντας για το θέμα των εκλογών ισχυρίστηκε ότι «τίποτα από όσα εξαγγέλλονται δεν είναι προεκλογικές παροχές είναι υλοποίηση διαφόρων σημείων του κυβερνητικού προγράμματος». Ο υπουργός πολιτισμού Γ. Βουλγαράκης με συνέντευξή του στο «Φλας» έκανε λόγο για προεκλογική περίοδο η οποία, όπως είπε, «δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά έχει με κάποιο τρόπο αποκτήσει όλα τα χαρακτηριστικά της, με εξαίρεση το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί ακόμα ημερομηνία».

Την ίδια στιγμή που τα κυβερνητικά στελέχη έχουν μπει σε προεκλογική τροχιά, το ΠΑΣΟΚ ζητά από τον πρωθυπουργό να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών και ασκούν... κριτική στη ΝΔ για «κρυφή ατζέντα». Μια «κρυφή ατζέντα», η οποία βέβαια είναι φανερή και ξεκάθαρα αντιλαϊκή, αλλά ταυτίζεται πλήρως με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του ΠΑΣΟΚ, περιορίζοντας την αντιπολιτευτική κριτική του στο επίπεδο των χειρισμών.

Κεντρικός στόχος των εκπροσώπων του δικομματισμού είναι να μείνουν έξω από την προεκλογική τους αντιπαράθεση οι θέσεις τους για τα κοινωνικά θέματα και να μεταφερθεί ο καυγάς τους, στις προσωπικές επιθέσεις και στη «σκανδαλολογία».

Υπόμνημα στον εισαγγελέα κατέθεσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Καθ' όλα νόμιμες υποστηρίζει - σύμφωνα με πληροφορίες - ο πρώην διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Παπακωνσταντίνου στο υπόμνημα που κατέθεσε χτες στον εισαγγελέα εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, ότι ήταν οι αγοραπωλησίες του ομολόγου που ζημίωσε το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, σύμφωνα με τις καταγγελίες του πρωθυπουργού στη Βουλή. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπηρετούσε στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας το 2003. Στο υπόμνημά του, ο πρώην γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι ο ίδιος ζήτησε την ταχύτατη δικαστική διερεύνηση και είναι σίγουρος ότι θα αποδειχθεί η πολιτική σκοπιμότητα στην υπόθεση.

Χτες εξάλλου κατέθεσε με υπόμνημα στον εισαγγελέα και ο υπεύθυνος της ΑΡΤΙΟΝ Χρηματιστηριακής Ιωάννης Καλογεράκης. Μέσω του συνηγόρου του υποστηρίζει ότι η προμήθεια ήταν νόμιμη.

Εντός των ημερών, ο εισαγγελέας καταθέτει το πόρισμά του για την υπόθεση, αφού χτες δόθηκαν οι τελευταίες καταθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ