Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Σενάρια περί ανταλλαγής εδαφών

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- «Σημαντική βελτίωση στην καθημερινή ζωή των Παλαιστινίων», υποσχέθηκε χτες ο προεδρεύων της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, επικαλούμενος τα πιθανά αποτελέσματα της προχτεσινής τρίωρης συνάντησής του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Ολμερτ στην Ιεριχώ. Ο Αμπάς, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Φωνή της Παλαιστίνης», υποστήριξε ότι θα λυθούν «αρκετά από τα καθημερινά προβλήματα», ενώ συνεργάτες ανέφεραν άρση «ορισμένων» οδοφραγμάτων και σημείων ελέγχου στη Δυτική Οχθη.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του Ισραηλινού Προέδρου Σιμόν Πέρες δε διέψευσε τις πληροφορίες της εφημερίδας «Χα'αρέτζ» σχετικά με πρόταση που έχει υποβληθεί στον πρωθυπουργό Ολμερτ για την ανταλλαγή εδαφών με τους Παλαιστίνιους στο πλαίσιο μίας μελλοντικής «τελικής» ειρηνευτικής συμφωνίας. Ωστόσο, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού χαρακτήρισε «εσφαλμένες» λεπτομέρειες του δημοσιεύματος, που μεταξύ άλλων ανέφεραν επιστροφή στους Παλαιστίνιους εκτάσεων που θα ισοδυναμούν με το 100% των εδαφών που είχαν προ της ισραηλινής επίθεσης του 1967, προκειμένου να εξασφαλίσει το Ισραήλ τη μερίδα του λέοντος στη Δυτική Οχθη. Στο μεταξύ, νωρίς χτες το πρωί ολοκληρώθηκε στην κεντρική αγορά της Χεβρώνας επιχείρηση της ισραηλινής αστυνομίας και του στρατού με στόχο την εκκένωση διώροφης κατοικίας που ανήκε σε Παλαιστίνιους και την είχαν καταλάβει οικογένειες Εβραίων εποίκων. Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν 15 έποικοι.

Παράλληλα, την ίδια ώρα στη Λωρίδα της Γάζας δύο παιδάκια έπεφταν νεκρά και άλλα πέντε τραυματίστηκαν από την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού κοντά στον οικισμό Μπέιτ Λαχίγια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα παιδιά έπαιζαν «σκοινάκι» ανυποψίαστα πάνω στην αυτοσχέδια ρουκέτα που προοριζόταν να εκτοξευτεί κατά του Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ