Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
«Πλήγμα» από την αντιπολίτευση

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Σαν «πλήγμα» έναντι της φιλοδυτικής κυβέρνησης του Λιβανέζου πρωθυπουργού Φουάντ Σινιόρα χαρακτήριζαν πολιτικοί παρατηρητές τη βουλευτική εκλογή του Καμίλ Χούρι που υποστηρίζεται απ' τον ηγέτη της αντιπολίτευσης των Χριστιανών Μαρωνιτών του Λιβάνου, Μισέλ Αούν. Ο υπουργός Εσωτερικών Χασάν Σαμπέι επιβεβαίωσε την εκλογή του Χούρι στην εκλογική περιφέρεια του Μεντ (βορείως της Βηρυτού) με 418 ψήφους διαφορά έναντι του αντιπάλου του Αμίν Τζεμαγιέλ (φιλοδυτικός, πρώην πρόεδρος του Λιβάνου και πατέρας του βουλευτή Πιερ Τζεμαγέλ που δολοφονήθηκε το Νοέμβρη του 2006).

Εύκολη και αναμενόμενη χαρακτηρίστηκε η εκλογή του κυβερνητικού υποψηφίου Αμίν Ιτάνι για την πλήρωση κοινοβουλευτικής έδρας από εκλογική περιφέρεια της Βηρυτού μετά τη δολοφονία του Σουνίτη αντι-σύρου βουλευτή Ουαλίντ Εϊντο στις 13 Ιούνη.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων που προσήλθαν την Κυριακή για την ανάδειξη δύο βουλευτών μετά τη «χηρεία» ισάριθμων εδρών σε Βηρυτό και Μεντ ανήλθε στο 46%.

Στο μεταξύ χτες, ο Λιβανέζος υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε το θάνατο του Αμπού Χουρέιρα, υπ' αριθμόν δύο στελέχους της «Φατάχ αλ Ισλάμ», η οποία έχει εμπλακεί εδώ και βδομάδες σε σκληρές μάχες με το λιβανικό στρατό στον προσφυγικό καταυλισμό Ναχρ-αλ Μπάρεντ. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο Αμπού Χουρέιρα σκοτώθηκε σε οδόφραγμα του στρατού κοντά στην Τρίπολη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ