Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Απειλές των ΗΠΑ για χτύπημα

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Ευρύτατη επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν πραγματοποιείται στη ζώνη των φυλών στα σύνορα με το Αφγανιστάν υπό το φόντο των συνεχώς αυξανόμενων απειλών εκ μέρους των ΗΠΑ, που δεν αποκλείουν προληπτικό «αντιτρομοκρατικό» χτύπημα μέσα στο Πακιστάν.

Οσον αφορά την επιχείρηση που έγινε στη ζώνη που οι «ΗΠΑ χαρακτηρίζουν ως το πλέον ασφαλές καταφύγιο της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν», συμμετείχαν μονάδες του στρατού που έπληξαν με τη συνδρομή οκτώ στρατιωτικών ελικοπτέρων την περιοχή Νταϊγκάν, στο βόρειο Ουαζιριστάν, με πυρά όλμων και βαρέως πυροβολικού.

«Η επιχείρηση κατέστρεψε δύο βάσεις που χρησιμοποιούνται για την εξαπόλυση επιθέσεων» δήλωσε ο πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ κατά τη συνάντηση που είχε στο Καράτσι με τον γερουσιαστή Ρίτσαρντ Ντάρμπιν ενώ χαρακτήρισε «αντιπαραγωγικές» τις δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων και προεδρικών υποψηφίων (όπως ο «δημοκρατικός» Μπάρακ Ομπάμα), περί μονομερούς προληπτικού χτυπήματος.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, τόνισε ότι «ΗΠΑ και Αφγανιστάν θα καταδιώξουν και θα εξουδετερώσουν την ηγεσία της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν». Αυτές οι απειλές απασχόλησαν το Εθνικό Κοινοβούλιο του Πακιστάν που πραγματοποιεί τριήμερη έκτακτη συνεδρίαση με θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπου εκ μέρους της κυβέρνησης κατατέθηκε πρόταση ώστε να «χαρακτηριστεί ως επίθεση οποιαδήποτε αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση εντός του Πακιστάν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ