Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΣΘΟΝΙΑ
Συνεχίζονται οι φασιστικές προκλήσεις

Αναβίωση της χιτλερικής ομάδας ανίχνευσης και σαμποτάζ «Ερνα» με την ανοχή της κυβέρνησης της χώρας και της ΕΕ

Οι φασίστες στην Εσθονία σηκώνουν κεφάλι με την ανοχή της «δημοκρατικής» ΕΕ

Associated Press

Οι φασίστες στην Εσθονία σηκώνουν κεφάλι με την ανοχή της «δημοκρατικής» ΕΕ
Ξεκίνησε στις 6 του Αυγούστου και θα διεξαχθεί μέχρι τις 11/8 το «πολεμικό παιχνίδι» της αναβίωσης του έργου της χιτλερικής ομάδας ανίχνευσης και σαμποτάζ «Ερνα», η οποία έδρασε στα μετόπισθεν του Κόκκινου Στρατού το 1941. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ομάδα σαμποτέρ δημιουργήθηκε στη Φινλανδία και εκπαιδεύτηκε από τους Γερμανούς ναζί, ενώ στις γραμμές της συμμετείχαν 38 φασίστες Εσθονοί στρατιώτες και 4 αξιωματικοί. Η ομάδα αυτή, δύο μέρες μετά την εμφάνιση της δράσης της στα μετόπισθεν του Κόκκινου Στρατού, κυκλώθηκε σε μια βαλτώδη περιοχή από δυνάμεις του «Λαϊκού Επιτροπάτου εσωτερικών υποθέσεων της ΕΣΣΔ» (όπως ονομάζονταν τότε οι δυνάμεις που υπάγονταν στο υπουργείο Εσωτερικών της ΕΣΣΔ) και εξολοθρεύτηκε.

Η αναβίωση της συγκεκριμένης ναζιστικής επιχείρησης δολιοφθοράς κατά της ΕΣΣΔ γίνεται σε μορφή «πολεμικού παιχνιδιού» κάθε χρόνο από το 1993 και φέτος λαμβάνουν μέρος ομάδες από Εσθονία, ΗΠΑ, Νορβηγία, Δανία, Γερμανία, Σουηδία, Φινλανδία, Τσεχία και Πορτογαλία. Κατά τη διάρκεια του «πολεμικού παιχνιδιού» οι ομάδες θα διαγωνιστούν σε πεζοπορία 150 χιλιομέτρων, στη σκοποβολή, σε αναπαράσταση μάχης, στη μεταφορά τραυματιών, στον προσανατολισμό και στην ανίχνευση, κ.α.

Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία, που εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια των αρχών της Εσθονίας (που γίνεται με τις «πλάτες» των ΗΠΑ και της ΕΕ), να ξαναγράψουν την Ιστορία, να προσδώσουν στοιχεία ηρωισμού στα ναζιστικά αποβράσματα της Εσθονίας, που δήθεν αγωνίζονταν για την «ελευθερία» και την «ανεξαρτησία» ενάντια στην ΕΣΣΔ και στον μπολσεβικισμό.

Την αγανάκτηση της Ρωσίας για τη νέα φιλοναζιστική πρόκληση εξέφρασε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας που θεωρεί πως τέτοιες ενέργειες έχουν στόχο τη δικαίωση του ναζισμού και την επανεξέταση των αποτελεσμάτων του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.


Ι. Π. - Ε. Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ