Κυριακή 12 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διόδια πόλης

Γράφαμε τις προάλλες ότι από δω το πάνε από 'κει το πάνε οι κυβερνώντες, όλο γύρω από το θέμα των «διοδίων πόλης» το γυρίζουν.

Τώρα μάθαμε ότι στο «συρτάρι» του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη για τη λειτουργία διοδίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα μέσα στον επόμενο χρόνο! Να λοιπόν που η - κατά τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπη - «επιστημονική προσέγγιση, που ακόμα δεν έχει τεθεί σε πολιτικό επίπεδο», έχει (παρα)τεθεί στο σχεδιασμό της κυβέρνησης! Τόσο ο Μ. Λιάπης όσο και ο Ν. Κακλαμάνης (δήμαρχος Αθηναίων) που δηλώνει ότι η κυβέρνηση «υπολογίζει χωρίς τον ξενοδόχο) γνωρίζουν βεβαίως πολύ καλά ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι - αργά ή γρήγορα - να επιβάλει ένα ακόμα χαράτσι (όπως είναι τα διόδια πόλης) σε βάρος των εργαζομένων.

Οι Αθηναίοι και οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είτε με κυβέρνηση ΝΔ είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, θα κληθούν να καταβάλλουν διόδια και για τις αστικές μετακινήσεις τους. Γι' αυτό και η... αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν να... καταγγείλει την κυβέρνηση της ΝΔ που «οδηγείται απευθείας στο σκληρό μέτρο των αστικών διοδίων... όταν προηγουμένως δεν έχει υπάρξει ο παραμικρός σχεδιασμός για το κυκλοφοριακό,... τις νέες θέσεις στάθμευσης με λογικές τιμές κλπ.». Μ' άλλα λόγια δηλαδή το ΠΑΣΟΚ μας λέει ότι δε θα πάει απευθείας στο σκληρό μέτρο των αστικών διοδίων, αλλά θα οδηγηθεί σε αυτό... πλαγίως, αφού πρώτα καταρτίσει σχέδιο για το κυκλοφοριακό και τις νέες θέσεις στάθμευσης με λογικές τιμές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ