Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2007 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΙΚΑΙΑΣ
Θέατρο, μουσική, ελληνικός κινηματογράφος

Οι 11 καλύτερες ελληνικές ταινίες μετά από επιλογή της ΠΕΚΚ στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος». Φωτό από την ταινία του Αλέξη Δαμιανού «Ευδοκία»
Οι 11 καλύτερες ελληνικές ταινίες μετά από επιλογή της ΠΕΚΚ στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος». Φωτό από την ταινία του Αλέξη Δαμιανού «Ευδοκία»
Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Νίκαια Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2007», που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας και το Πνευματικό Κέντρο. Συγκεκριμένα, αύριο (9μ.μ.) στο «Κατράκειο», το «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» παρουσιάζει τον «Μάκβεθ» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη. Η μετάφραση είναι του Γιώργου Χειμωνά. Παίζουν: Γ. Κιμούλης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Λαέρτης Βασιλείου, Τηλέμαχος Κρεβάικας κ.ά. Ακολουθεί (11/9 - Δημοτικό Κηποθέατρο): «Η Μουσική των προσφύγων» με ούτι, βιολί, κανονάκι, κοντραμπάσο, τραγούδι, από το μουσικό σύνολο «Caravan» (Ανδρέας Σκάνδαλος, Στέλιος Βαρβέρης, Σωτήρης Μαργώνης, Θοδωρής Κουέλης, Στέφανος Αγιόπουλος). Συμμετέχει η Ειρήνη Νικολάου. Στις 13/9 στο ανακαινισμένο «Χαμάμ» (Μυλασσών και Αρμενίων Προσκόπων), φιλοξενούνται παραμύθια από τη Μ. Ασία, τον Πόντο και την Αρμενία. Αφήγηση: Νίκος Ζώκας. Μουσική: Κώστας Εγγλέζος.

Παράλληλα, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» (πρώην Μηχανική Καλλιέργεια, Θηβών 245) όπου λειτουργεί ο ανακαινισμένος θερινός δημοτικός κινηματογράφος «Σινέ Νίκαια», προβάλλονται (10 - 19/9) οι 11 καλύτερες ελληνικές ταινίες που προέκυψαν μετά από επιλογή της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου, η οποία συνεργάστηκε με το δήμο γι' αυτό το σκοπό. Πρόκειται για τις ταινίες «Η κάλπικη λίρα», «Η φωτογραφία», «Ο δράκος», «Ο θίασος», «Στέλλα», «Γλυκιά συμμορία», «Η Εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων», «Ευδοκία», «Αναπαράσταση», «Ρεμπέτικο», «Η Καρκαλού». Στο πλαίσιο της παρουσίασης, στις 11/9 θα πραγματοποιηθεί τιμητική βραδιά αφιερωμένη στους σκηνοθέτες των ταινιών. Ο συνθέτης Γιώργος Αρσενίδης (πιάνο) και η Βάσια Ζήλου (τραγούδι) θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια από τα σάουντρακς και των 11 ταινιών. Ο Πολυχώρος φιλοξενεί παράλληλα εκθέσεις φωτογραφίας και μουσικές εκδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ