Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Την 1η Οκτώβρη η δίκη για το παραδικαστικό

Για την 1η Οκτώβρη ορίστηκε η διεξαγωγή της πρώτης δίκης για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων, ενώ στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν δικαστές, δικηγόροι, επιχειρηματίες κ.λπ.

Στη δίκη αυτή, κατηγορούμενοι είναι εννιά άτομα και συγκεκριμένα οι: δικαστές Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και Ευάγγελος Καλούσης, οι δικηγόροι Αθανάσιος Κεχαγιόγλου και Γιώργος Νικολακόπουλος, οι επιχειρηματίες Αντώνης Γεωργίου, Ευστράτιος Βαλυράκης και Σωτήρης Κρητικός, ο πρώην σύζυγος της Κ. Μπουρμπούλια Θωμάς Αμαριανός και ο κυβερνήτης του σκάφους «SEA U», ιδιοκτησίας Σ. Κρητικού, Βάιος Ευαγγελόπουλος.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, τα αδικήματα (σε βαθμό πλημμελήματος και κακουργήματος) που φέρονται να διέπραξαν οι κατηγορούμενοι αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κατάχρηση εξουσίας, δωροδοκία δικαστή, παράβαση καθήκοντος, συμμετοχή σε συμμορία και παράβαση του νόμου περί ναυλώσεως πλοίων. Ειδικότερα, για την Κ. Μπουρμπούλια και τον Ε. Καλούση το παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρει ότι πραγματοποίησαν δύο κρουαζιέρες με το κότερο «SEA U», δηλώνοντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ενώ ως ανακριτές είχαν χειριστεί υποθέσεις στις οποίες ήταν κατηγορούμενος ο ιδιοκτήτης του σκάφους Σ. Κρητικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ