Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εγκλημα σε βάρος του λαού

Eurokinissi

«Εγκλημα πολιτικό - οικονομικό - οικολογικό σε βάρος του λαού της Λακωνίας», χαρακτηρίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο νομό, με τους νεκρούς και τις τεράστιες ζημιές στα αγροτικά νοικοκυριά. Με ανακοίνωσή της τονίζει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι πολλαπλά υπόλογη και υπεύθυνη, γιατί το οργανωμένο σχέδιο που εξελίχθηκε δε βρήκε αποτελεσματική, οργανωμένη κρατική απάντηση».

Ωστόσο, «οι προφανείς ευθύνες, τουλάχιστον της πρόσφατης 8χρονης διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποτελέσουν άλλοθι για την πολιτική που κράτησε η ΝΔ όσον αφορά στην εμπορευματοποίηση της γης, στη διατήρηση της διάσπασης της πρόληψης και της καταστολής των πυρκαγιών, στη λιτότητα στη δασοπροστασία και στη δασοπυρόσβεση».

Και τονίζει: «Είναι εξοργιστικό το παράδειγμα του Δασαρχείου Σπάρτης, όπου τα κονδύλια για τη δασοπροστασία συμπυκνώθηκαν σε 13 δασεργάτες με τρίμηνη απασχόληση, θέσεις που προκηρύχτηκαν τέλος Ιούλη!!!».

«Αμοιροι ευθυνών δεν είναι ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε ο ΣΥΝ για την κατάσταση αυτή. Το πρώτο απέδειξε ότι το μόνο που το ευαισθητοποιεί είναι να αποκρύψει τις δικές του ευθύνες, να καρπωθεί στην κάλπη τη δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια». Ενώ ο ΣΥΝ «αποδείχτηκε ότι την κρίσιμη αυτή στιγμή δεν μπορεί να δείξει πολιτική αυτοτέλεια μπροστά στο προφανές εμπρηστικό σχέδιο που σχετίζεται με την ιδιοκτησία και τη χρήση γης, καθώς επιλέγει το δρόμο συμπαράταξης με το ΠΑΣΟΚ και την αυτοηρωοποίησή του».

Ακόμη επισημαίνεται στην ανακοίνωση: «Η Κομματική Οργάνωση Λακωνίας του ΚΚΕ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στους πυρόπληκτους και συμμετείχε ενεργά στην κατάσβεση σε διάφορα μέτωπα». Αλλωστε, είναι γνωστό πως στα καμένα «πιο εύκολα στήνονται οι ανεμογεννήτριες, πιο εύκολα προχωράνε τα σχέδια της αγροτουριστικής ανάπτυξης που επαγγέλλονται στα προγράμματά τους οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο νομό μας».

Τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι:

  • «Σε όσους έχουν καεί τα σπίτια τους, με ευθύνη του κράτους, να ανεγερθούν νέες κατοικίες εντελώς δωρεάν, ώστε να μείνει ο κόσμος στα χωριά του, στα σπίτια του και στα χωράφια του.
  • Να αποζημιωθεί κατά 100% όλο το κατεστραμμένο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο.
  • Σε όσους έχουν καεί ή έχουν καταστραφεί οικοσκευές, αγροτικά μηχανήματα και εφόδια, αγροτικές αποθήκες, ζωοτροφές και αγροτικές υποδομές να αποζημιωθούν κατά 100%.
  • Να παραγραφούν όλα τα δάνεια, όλων των πυρόπληκτων από όλες τις τράπεζες που αναπτύσσουν ή όχι οικονομική δραστηριότητα στο νομό. Δεν μπορεί οι κυβερνήσεις της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ να παραγράφουν τα χρέη των ΠΑΕ και να μην παραγράφουν τα δάνεια των πυρόπληκτων ανθρώπων του μόχθου. Να πληρώσουν το μεγάλο κεφάλαιο και οι τραπεζίτες.
  • Να χορηγήσουν σε όλους τους πυρόπληκτους άτοκα δάνεια για μια 5ετία και χαμηλότοκα δάνεια πέραν της 5ετίας.
  • Να αποζημιώνονται κάθε χρόνο και για 5 χρόνια τουλάχιστον οι ελαιοπαραγωγοί, οι αμπελοκαλλιεργητές, κ.ά. για την απώλεια προϊόντων και εισοδήματος, όπως και οι αγροτοκτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι. Γενικά, να αποζημιώνονται οι καλλιεργητές κάθε χρόνο ανάλογα με το φυτικό κεφάλαιο και το προϊόν του.
  • Να "τρέξουν" τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας με ανάλογες κρατικές πιστώσεις στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χαλάζι κατέστρεψε μήλα, αχλάδια και ροδάκινα στην Αγιά (2024-07-24 00:00:00.0)
Μαζί με τους εργάτες και οι βιοπαλαιστές αγρότες (2023-09-05 00:00:00.0)
Αύριο η σύσκεψη σωματείων και φορέων (2023-08-29 00:00:00.0)
Οχι άλλος εμπαιγμός στους πλημμυροπαθείς (2020-10-23 00:00:00.0)
Οι εξαγγελίες για «αποκατάσταση» δεν υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες (2009-10-14 00:00:00.0)
Παραγωγοί σε απόγνωση (2007-07-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ