Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Συνεχίζεται η μόλυνση του Πηνειού

Ανακοίνωση - καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ

Τραγική είναι η κατάσταση του Πηνειού ποταμού, που χειροτερεύει συνεχώς το τελευταίο διάστημα, με τα χιλιάδες νεκρά ψάρια, τη δυσοσμία να είναι έντονη και την εσωτερική κοίτη του να παρουσιάζει απαράδεκτη εικόνα. Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ πρόκειται για έγκλημα σε βάρος του Πηνειού, ως αποτέλεσμα της χρόνιας αδιαφορίας των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και των εκπροσώπων τους στη Νομαρχία και το Δήμο Λάρισας. «Ενώ το νερό, χρόνο με το χρόνο λιγοστεύει - τονίζει - δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για τον εμπλουτισμό του, ούτε για τη συγκράτηση μέρους των νερών κατά τους χειμερινούς μήνες».

Και υπογραμμίζει: «Η αδιαφορία τους για την αυξανόμενη μόλυνσή του, που τον καθιστά σαν ένα από τα πιο μολυσμένα ποτάμια της Ευρώπης, είναι εγκληματική.

Δεκάδες επιχειρήσεις ρίχνουν ανεπεξέργαστα τα λύματά τους στον Πηνειό, μέσα και έξω από τα όρια της πόλης χωρίς να παρέμβει κανείς αρμόδιος φορέας για να σταματήσει αυτό το έγκλημα σε βάρος της φύσης και του ανθρώπου.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η υποβάθμιση και η καταστροφή του συνεχίζεται με το κόψιμο πολλών δεκάδων δέντρων από τις όχθες του για τα έργα διαπλάτυνσής του, χωρίς να αντικαθίστανται με καινούριες φυτεύσεις.

Αυτό το έγκλημα σε βάρος του Πηνειού, γενικότερα κατά του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής και των ανθρώπων, πρέπει να σταματήσει. Μπορεί να το σταματήσει ο λαός της Λάρισας με την κινητοποίησή του και, ταυτόχρονα, με την τιμωρία των πολιτικά υπευθύνων στις εκλογές, ενισχύοντας παράλληλα το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ