Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φακέλωμα και μέσω των διπλωμάτων οδήγησης

Την επέκταση του ηλεκτρονικού φακελώματος και στα «διπλώματα» οδήγησης, προωθεί η κυβέρνηση, αμέσως μετά τις εκλογές. Τα καινούρια «διπλώματα», που αναμένεται να αρχίσουν να χορηγούνται από τον επόμενο μήνα, θα μοιάζουν με πιστωτικές κάρτες, θα φέρουν ειδικό μικροτσίπ στο οποίο θα είναι καταγεγραμμένα όλα τα προσωπικά δεδομένα του κατόχου και θα εκτυπώνονται υπό την εποπτεία του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, το οποίο εκδίδει ήδη τα βιομετρικά διαβατήρια.

Βάσει κοινοτικής οδηγίας, τα ισχύοντα «διπλώματα» θα πρέπει να αντικατασταθούν σταδιακά έως το 2016. Στην ίδια οδηγία προβλέπεται ανανέωση των «διπλωμάτων» κάθε 10-15 χρόνια, ώστε να επικαιροποιούνται τα στοιχεία των κατόχων, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στα κράτη - μέλη να υποβάλλουν τους οδηγούς και σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Στο μικροτσίπ των νέων «διπλωμάτων», θα περιέχονται και τυχόν ποινές (βαθμοί στο πόιντ σίστεμ) που έχουν επιβληθεί στον οδηγό.

Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατο νόμο παρέχεται η δυνατότητα στην Τροχαία να έχει άμεση πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών, ώστε να διαπιστώνεται τυχόν ανάκληση ή αφαίρεση του «διπλώματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ