Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι το τολμηρό βήμα που πρέπει να κάνετε

Σ' έναν εργατικό χώρο, στα ναυπηγεία της Ελευσίνας, έκλεισε την προεκλογική της δραστηριότητα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το τολμηρό βήμα σε αυτές τις εκλογές είναι να ψηφίσεις ΚΚΕ, τόνισε απ' την τελευταία προεκλογική της περιοδεία η Αλέκα Παπαρήγα. Απ' τα ναυπηγεία της Ελευσίνας, υπογράμμισε ότι δεν είναι τολμηρό βήμα να ψηφίσεις, αντί για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή το αντίστροφο. Είναι σα να αλλάζεις πιάτσα ταξί, όπως είπε. Παράλληλα, χαρακτήρισε εκβιασμούς τα όσα λένε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ περί ακυβερνησίας. Αυτό που λένε είναι το εξής: Φέρτε μας λύτρα - και τα λύτρα είναι οι ψήφοι - και θα σας επιστρέψουμε την ίδια πολιτική.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκλεισε την προεκλογική της δραστηριότητα σ' έναν εργατικό χώρο όπως ξεκίνησε. Μάλιστα, όπως η ίδια επισήμανε, αυτό «δεν είναι τυχαίο». «Το λέμε και είμαστε το κόμμα που εκφράζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης», υπογράμμισε.

Η Αλέκα Παπαρήγα, απευθυνόμενη στους εργάτες των ναυπηγείων, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους, τόνισε: «Εάν έχετε βγάλει συμπεράσματα για την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και πρέπει να έχετε βγάλει και απ' τα ναυπηγεία και γενικότερα, ποιο είναι εκείνο το βήμα που θα ανεβάσει την πίεση εναντίον τους; Γιατί σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σταυρώσουμε τα χέρια, υπάρχουν περιθώρια να τους δυσκολέψουμε. Αν τα προηγούμενα χρόνια αυτό δεν έγινε, όπως έπρεπε, είναι γιατί τα δύο κόμματα είχαν δύναμη.


Ποιο είναι, λοιπόν, το βήμα; Εμείς λέμε, το τολμηρό βήμα είναι με το ΚΚΕ. Δεν είναι τολμηρό βήμα να φύγεις από τη ΝΔ να πας στο ΠΑΣΟΚ, όπως δεν ήταν τολμηρό βήμα που έφυγαν κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ και πήγαν στη ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές. Απλώς άλλαξαν πιάτσα ταξί. Τίποτα παραπάνω. Και εναπέθεσαν τις ελπίδες σε ένα άλλο κόμμα».

Θα πάρουν «τα λύτρα» και θα επιστρέψουν την ίδια πολιτική

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε πως αυτό το τολμηρό βήμα, ιδιαίτερα αυτό το οφείλει και πρέπει να το κάνει ο εργάτης. Θα μου πείτε, τι θα γίνει την άλλη μέρα, αν τα δύο κόμματα έχουν χάσει δυνάμεις; Γιατί, εμείς λέμε πως πρέπει να χάσουν δυνάμεις, πρώτα απ' όλα από την εργατική τάξη, αυτή η τάξη πρέπει να τους τιμωρήσει. Τι θα γίνει, λοιπόν, την άλλη μέρα; Την άλλη μέρα θα έχουν πάρει το σήμα, ότι έχασαν προς το ΚΚΕ και ξέρουν τι σημαίνει αυτό. Αλλά και τη μεθεπόμενη μέρα θα υπάρχει ένα ξεθάρρεμα ολόκληρης της εργατικής τάξης. Αντίθετα, αυτοί θα έχουν μια αδυναμία».

Ξεκάθαρη ήταν η τοποθέτησή της για τα περί ακυβερνησίας: «Και τώρα δείτε τους εκβιασμούς που κάνουν για την ακυβερνησία. Στην ουσία, δηλαδή, λένε το εξής πράγμα: σας εκβιάζουμε, φέρτε μας λύτρα. Και τα λύτρα είναι οι ψήφοι σας. Και θα σας πάρουν τα λύτρα, γιατί εδώ δεν υπάρχει παιδί που απήχθη, λύτρα είναι οι ψήφοι. Τι θα σας επιστρέψουν; Την ίδια πολιτική. Θα σας έχουν εκβιάσει, θα έχουν πάρει και τα λύτρα του εκβιασμού, γιατί όποιος ψηφίσει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπίσει τη λεγόμενη ακυβερνησία και το χάος, πληρώνει βαρύ τίμημα. Και μετά δεν έχετε να πάρετε τίποτα πίσω, εκτός από τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής».

Εχουμε ταξική αντίθεση, όχι διαφορετική αντίληψη


«Τώρα», συνέχισε, «το γιατί είναι τολμηρό βήμα η ψήφος στο ΚΚΕ νομίζω ότι το ξέρετε. Γιατί το ΚΚΕ έχει ταξική αντίθεση προς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εχουμε ταξική αντίθεση και όχι γενικά διαφορετική αντίληψη. Και τα άλλα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο έχουν κάποιες αντιθέσεις και θέλουν να πάρουν μια μερίδα από τις ψήφους σας. Δεν είναι όμως η αντίθεσή τους τέτοια και αυτής της ποιότητας που έχουμε εμείς.

Πρώτα - πρώτα όταν δέχεσαι την απελευθέρωση της αγοράς, όπως τη δέχεται και ο ΣΥΝ και ο Καρατζαφέρης και ο Παπαθεμελής, είναι σα να σηκώνεις τα χέρια. Δεν μπορεί να δέχεσαι το μονόδρομο της απελευθέρωσης της αγοράς και μετά να ζητάς κρατικά ναυπηγεία». Συμπλήρωσε, δε, πως «η αντιπολίτευσή τους δεν είναι σε βάθος. Δεν είναι ουσίας, είναι, το λιγότερο να πω, επιφανειακή».

Δεύτερο, επισήμανε, «έχουμε καθαρή θέση απέναντι στα δυο κόμματα. Θα παιχτούν πολλά παιχνίδια τα επόμενα χρόνια και άμεσα. Μη σας κάνει εντύπωση, και κυβέρνηση μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μπορεί να δείτε, με κάποιες αλλαγές, αρχηγών κ.λπ. - δεν υπάρχουν θέματα αρχών μεταξύ τους - και κυβερνήσεις συνεργασίας, οι οποίες θα είναι ακριβώς μια μεταμφίεση της συντηρητικής πολιτικής.

Θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι άλλο; Εμείς πιστεύουμε ότι ο γνήσιος ο λαϊκός κόσμος είναι εγκλωβισμένος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το κίνημα δεν πρόκειται να έχει αποτελέσματα όσο είσαστε εγκλωβισμένοι και όσοι είσαστε. Ψηφίζοντάς τους επηρεάζεστε από τις θέσεις τους και δεν έχετε τη δύναμη να τους στριμώξετε».

Κλείστε τα αυτιά σας στα εκβιαστικά διλήμματα

Τέλος, σημείωσε πως «αυτό λοιπόν που μπορεί να γίνει άμεσα είναι το εξής: να κλείσετε τα αυτιά σας στα εκβιαστικά διλήμματα, να σταθείτε στο πλευρό το ΚΚΕ, χωρίς κατ' ανάγκη να συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, να δυναμώσουμε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αν δεν ανέβει το εργατικό κίνημα, με βάση τον κάθε τόπο δουλιάς και δε γίνει πανελλαδικό, θα έχουμε χειρότερα.

Το λέμε καθαρά: Αυτό το εργατικό κίνημα που υπάρχει σήμερα δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων. Με τουφεκιές στον αέρα και στο παρά πέντε κάποιες κινήσεις και κάθε φορά για να υπηρετήσει ένα κόμμα να ανέβει στην κυβέρνηση. Σκεφτείτε και ότι η άνοδος του εργατικού κινήματος θα είναι η μεγαλύτερη πίεση στην οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ερχονται χειρότερα, τα έχουμε πει, τα έχετε ακούσει, στην Κοινωνική Ασφάλιση, παντού. Το χειρότερο όμως, δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουν ναυπηγεία σε τρία ή τέσσερα χρόνια».

Την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συνόδευσαν στην περιοδεία οι υποψήφιοι βουλευτές στην περιφέρεια της Αττικής, Δήμος Κουμπούρης, Χρήστος Κολοβός, Μανώλης Βαρδαβάκης, στη Β' Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και ο Κώστας Παπαπολυχρονίου νομαρχιακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής της ΝΑΣ. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε, επίσης, με τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων και τη διοίκηση των ναυπηγείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ