Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι προστάτες των τρομοκρατών

Για μια ακόμη φορά, έπεσε η μάσκα της αμερικανικής κυβέρνησης, που κυκλοφορεί ως ο βασικός υπερασπιστής της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διώκτης της παγκόσμιας τρομοκρατίας. Αποκαλυπτικό από αυτή την άποψη, είναι και το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ), σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υπέδειξε στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Κολούμπια να κουκουλώσει την υπόθεση στήριξης στελεχών της εταιρείας μπανάνας Τσικίτα σε ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση της Κολομβίας!

Οπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του ΑΠΕ «το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απηύθυνε σύσταση στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Κολούμπια να επικυρώσει το συμβιβασμό με την εταιρεία εμπορίας μπανάνας Τσικίτα. Με βάση το συμβιβασμό, η εταιρεία θα παραδεχτεί την ενοχή της για τη συνεργασία της με ακροδεξιά οργάνωση της Κολομβίας, η οποία είχε χαρακτηριστεί τρομοκρατική από την Ουάσιγκτον και θα πληρώσει πρόστιμο 25 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά δε θα διωχθεί κανένα νυν ή πρώην διευθυντικό στέλεχός της. Τον συμβιβασμό ακολούθησε μία εκτενής τριετής κυβερνητική έρευνα για τις πληρωμές που το πρώην παράρτημα της εταιρείας στην Κολομβία έκανε σε ένοπλες ακροδεξιές οργανώσεις».

Σύμφωνα με έγγραφα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η Τσικίτα - με έγκριση των ανώτατων στελεχών της - έκανε από το 1997 μέχρι το Φλεβάρη του 2004, περισσότερες από 100 πληρωμές στην ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση που αποκαλείται Ενωμένες Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Κολομβίας συνολικού ύψους 1,7 εκατ. δολαρίων.

Δικαιολογημένα τα αφεντικά της Τσικίτα, εξέφρασαν δημόσια την ικανοποίησή τους «που η κυβέρνηση αποφάσισε να μη διώξει κανένα νυν ή πρώην διευθυντικό στέλεχός της» και φυσικά να κουκουλώσει τις σχέσεις της εταιρείας με μια τρομοκρατική ακροδεξιά οργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ