Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ακυβερνησίας...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να μας το κάνει αυτό ο Κώστας Καραμανλής; Να μας αφήσει ...ακυβέρνητους σε περίπτωση που δεν έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση τη Δευτέρα; Τι θα απογίνουμε; Πώς είναι δυνατόν να κάνει τόσο σκληρές δηλώσεις;

Μήπως θα έπρεπε να υπάρξει άμεση λαϊκή αντίδραση στο όλο θέμα; Θα μπορούσαμε να καταθέσουμε, για παράδειγμα, όλοι αιτήσεις για δραστική μείωση του μισθού μας και να παραιτηθούμε από το δικαίωμα στη σύνταξη!

Ετσι για να καταλάβει ότι μπορούμε και μόνοι μας να ταλαιπωρούμε τους εαυτούς μας και δε χρειαζόμαστε τις κυβερνήσεις τους!

ΩΡΑΙΑ, ΜΕΤΑ τις χτεσινές δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου ολοκληρώσαμε την εικόνα για το πώς θα ήταν τα πράγματα στην κυβέρνηση εάν τις εκλογές κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ. Τώρα, μπορούμε να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και να ...ζήσουμε νοητά την εμπειρία.

Καταρχήν - όπως διευκρινίστηκε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας - σε μια τέτοια περίπτωση δε θα είχαμε σε υπουργική θέση τον ...Κώστα Σημίτη. Το γιατί αυτό έπρεπε να ξεκαθαριστεί, μόνο στο ΠΑΣΟΚ το ξέρουν. Υπήρχε, δηλαδή, τέτοιο θέμα και δεν το είχαμε αντιληφθεί;

Επίσης, θα είχαμε μια 16μελή κυβέρνηση (συν δύο υπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ) η οποία θα ήταν κάτι σαν αερομεταφερόμενος ή μετακινούμενος θίασος μια και κάθε ενάμιση μήνα θα συνεδρίαζε σε διαφορετική πόλη στη χώρα.

Οπως πληροφορηθήκαμε την τελευταία στιγμή αποσύρθηκε από το προβαλλόμενο «κυβερνητικό μοντέλο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης η πρόταση για τη θεσμοθέτηση ...πλωτού Κοινοβουλίου. Θα συνεδρίαζε κάθε βδομάδα σε διαφορετικό λιμάνι του Αιγαίου ή του Ιονίου Πελάγους.

Επίσης, όλοι οι υπουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη θα ήταν «ακομμάτιστοι», αφού δε θα είχαν κανένα ταυτόχρονο αξίωμα στο ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό φυσικά θα ήταν η απόλυτη διασφάλιση περί του ότι δε θα φρόντιζαν το κομματικό τους συμφέρον.

Κατά τα άλλα θα είχαμε λιτότητα, ακρίβεια, χρεωμένα νοικοκυριά, υποχρηματοδοτούμενη Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, αυταρχισμό, πλήρη υποταγή στις κατευθύνσεις των ΕΕ και ΝΑΤΟ, φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις και νέα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Αυτά βλέπετε είναι τα ...αυτονόητα είτε με ΝΔ είτε με ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ