Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντίβαρο για να προλάβουμε...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, όποιος βάζει βενζίνη στο αυτοκίνητό του σε αυτή τη χώρα, δεν μπορεί να ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι εταιρείες διύλισης και εμπορίας υγρών καυσίμων έχουν εξασφαλίσει όλα τα κέρδη τους στο δικομματισμό και οι εργαζόμενοι, αντίστοιχα, όλες τις απώλειές τους.

Κάποια στιγμή, όμως, θα έρθει η ώρα της πληρωμής. Προς το παρόν η κυβέρνηση ευνοείται παράφορα από τον ήπιο Σεπτέμβρη. Με τις τιμές του αργού πετρελαίου σε διεθνές επίπεδο να σπάνε νέα ρεκόρ λόγω της δράσης των κερδοσκόπων, οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών βρίσκουν ακόμη μια πρόφαση για αύξηση των λιανικών τιμών, προς το παρόν στη βενζίνη.

Μόλις πιάσουν τα κρύα θα έρθει και η ώρα των κοψοχέρηδων. Το πετρέλαιο θέρμανσης, που είναι ήδη είδος πολυτελείας, θα καταντήσει κριτήριο κοινωνικής και οικονομικής θέσης. Θα έρχεται βυτίο έξω από την πολυκατοικία και θα μαζεύεται η γειτονιά να «χαζέψει». Και ακολουθεί σύντομα και το ηλεκτρικό ρεύμα με τα νέα τιμολόγια και τους καινούριους μετρητές. Και τότε δε θα το γυρίσει ο κόσμος στο φυσικό αέριο, αλλά στις ξυλόσομπες για να μαγειρεύει. Εκτός και αν ενισχυθεί το αντίβαρο στο δικομματισμό, το ΚΚΕ και οι λαϊκοί αγώνες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ