Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πιο «επικίνδυνα»... τα σκουλαρίκια από τα όπλα!

Η - και επικίνδυνη - υποκρισία του καπιταλισμού σε όλο της το «μεγαλείο»: Η κυβέρνηση της αυστραλιανής πολιτείας της Τασμανίας εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει στους 12χρονους να χρησιμοποιούν όπλα... «κάτω από την επίβλεψη ενηλίκων»! Την ίδια στιγμή, η αυστραλιανή κυβέρνηση έβγαλε νέο νόμο σύμφωνα με τον οποίο τα... τρυπήματα στις θηλές και σε άλλα μέρη του σώματος θα απαγορεύονται σε άτομα κάτω των 18 χρόνων!

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της Βικτόριας, Ρομπ Χαλς, δήλωσε μάλιστα ότι τα τρυπήματα στο σώμα «ενδέχεται να προξενήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, είναι δε εντελώς ακατάλληλα σε άτομα κάτω των 18 χρόνων». «Ως κυβέρνηση επιθυμούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά, δεδομένου ότι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να κάνουν κάτι για το οποίο αργότερα θα μετανοήσουν». Για όσους παραβούν το νόμο το πρόστιμο θα είναι μέχρι και 2.000 δολάρια, θα μπει δε σε εφαρμογή τον ερχόμενο χρόνο.

Να σημειωθεί, ότι την πρόταση για να επιτραπεί η οπλοχρησία στους 12χρονους κατέθεσε στο Κοινοβούλιο της Τασμανίας... η Επιτροπή Κοινωνικής Ανάπτυξης! Σήμερα, η οπλοχρησία επιτρέπεται σε άτομα που είναι πάνω από 16 χρονών!

Ο καπιταλισμός θεωρεί λοιπόν πιο «επικίνδυνα» για τα παιδιά τα σκουλαρίκια από τα όπλα. Νομίζουμε ότι περιττεύει ο επιπλέον σχολιασμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ