Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Πατριδογνωμόνιο
Ωραία που είναι η ανηφόρα!

Ωραία που είναι η ανηφόρα, σύντροφοι, σαν τη ζωή ακόμα και στα χειρότερά της. Τραβάει καταπάνω με το αίμα να βουίζει στις φλέβες, το λαχάνιασμα να δίνει άλλη αξία στ' οξυγόνο, το μυαλό συγκεντρωμένο να μην κυλήσεις, να μη γείρεις πίσω. Ωραία που είναι η ανηφόρα όταν οι σύντροφοι σε προτρέπουν ν' αντέξεις, σ' εγκαρδιώνουν όταν κινείσαι στα όρια της αντοχής. Αλλοι ψηλότερα στην αγωνία και τον αγώνα της ζωής, μεγαλύτεροι και κοντύτερα στις κορφές των ανθρώπων, ελεύθεροι να διαθέτουν τη ζωή τους για τη ζωή των αλλωνών.

Αλλοι νεότεροι, αγόρια και κορίτσια ίδιοι ο ούριος άνεμος του ενθουσιασμού και της ακμής, να φωνάζουν μόλις πας να ψελλίσεις κάτι για κούραση, να παροτρύνουν με χαμόγελο, δείχνοντας τη νίκη στον ορίζοντα του μέλλοντός μας.

Ετσι είναι, έτσι ήταν και έτσι θα είναι κι αυτή η μάχη, σήμερα εκλογική, από αύριο καθημερινή παντού όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να ζήσουν καταπώς θέλουν και τους πρέπει με προικιό την ιστορία των αγώνων και τα όνειρα της απελευθέρωσης από την εκμετάλλευση.

Είναι ωραία η ανηφόρα άμα βλέπεις κι ακούς και χαίρεσαι και σέβεσαι και θαυμάζεις τους κομμουνιστές, να παλεύουν με το «Ριζοσπάστη» και το ψηφοδέλτιο στο χέρι, με το επιχείρημα στη γλώσσα, με την υπομονή στο βλέμμα και την ευθύνη στον κλεμμένο ύπνο, το ξεχασμένο ζεστό φαΐ, να χτιστεί το μετερίζι για να χωράει περισσότερους στον αγώνα ενάντια στα χειρότερα που έρχονται για το λαό.

Σ' αυτές τις εκλογές, σύντροφοι, άναψε μια φωτιά που δε σβήνει κι ούτε πρέπει να σβήσει ώσπου να κατακάψει την πλάνη, τα ψέματα, τις παροχολογίες, τις απειλές, τα διλήμματα του δικομματισμού και των ευέλικτων συναινετικών σχημάτων. Είναι η φλόγα ενός πρωτόγνωρου συνειδητού προσανατολισμού πολλών «μη κομμουνιστών» προς την οδυνηρή αλήθεια: Αυτοί, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, δεν αλλάζουν. Είναι αυτοί που κάηκαν και ζεματίστηκαν και κατάλαβαν πως όσο σιωπάς τόσο τους ενθαρρύνεις να σε εκμεταλλεύονται χειραγωγώντας την εκλογική σου δύναμη, την απάντησή σου, την ψήφο σου.

Θα φανεί στις κάλπες. Λίγο ή πολύ, δεν έχει καθοριστική σημασία. Χέρια και μυαλά να μπαίνουν στον αγώνα τον αταλάντευτο για εξουσία λαϊκή και όλο και περισσότεροι θα ανηφορίζουν έκπληκτοι για το κουράγιο και τις γνώσεις που έκρυβαν μέσα τους.

Σ' αυτή την εκλογική μάχη το ΚΚΕ έδωσε το στίγμα του όχι μόνο με το στόχο αλλά και με τον τρόπο του. Ηταν το ήθος και το ύφος απ' την Γραμματέα ως τα τηλεοπτικά σποτάκια. Απ' τους υποψήφιους ως τα παιδιά που μοίρασαν φυλλάδια. Από τις συγκεντρώσεις ως τις ζυμώσεις στα σπίτια. Σ' αυτή τη μάχη, το Κόμμα σου λαέ, έδειξε πόσο και πώς μπορεί να είναι ωραία η ανηφόρα. Οχι αυτή που τελειώνει σήμερα, σύντροφοι, με τη δύση του ηλίου. Αλλά αυτή που αρχίζει αύριο για τον καθένα και την καθεμιά που κουβαλάει στην πλάτη την κερδισμένη εμπιστοσύνη. Ως την τελική νίκη...


Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Περαία μου χιλιοτραγουδισμένε...» (2014-05-07 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2012-06-09 00:00:00.0)
Τελευταίο «αντίο» για τον Λάμπη Αλεξανδρόπουλο (2010-04-01 00:00:00.0)
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2009-09-23 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2006-01-08 00:00:00.0)
Σχολείο συντροφικότητας και αγώνα οι στιγμές του αποχαιρετισμού του (1997-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ