Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νεκρά κορίτσια

Τρία κορίτσια, μεταξύ τους ένα μόλις έξι ετών, έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν μαζί με τη μητέρα τους να περάσουν στην Πολωνία από τα βουνά, στα σύνορα με την Ουκρανία. Η συνοριακή αστυνομία βρήκε τη μητέρα εξαντλημένη να κρατά ένα δίχρονο κοριτσάκι, 20 μέτρα από τα σύνορα, και τους είπε πού θα βρουν τα πτώματα των άλλων κοριτσιών της.

«Η γυναίκα ήταν Ρωσίδα τσετσενικής καταγωγής και διέσχισε τα ουκρανο-πολωνικά σύνορα παράνομα. Ανέφερε ότι οι κόρες της δεν επέζησαν από την κακουχία του ταξιδιού», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η γυναίκα είπε ότι περιπλανιόταν επί τέσσερις ημέρες στα βουνά, μέσα στο κρύο και τη βροχή. Τα νεκρά κορίτσια βρέθηκαν σε ύψος 1.100 μέτρων. Η γυναίκα και το δύο ετών κοριτσάκι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Οι πολωνικές αρχές πραγματοποιούν νεκροψία στα πτώματα των κοριτσιών ηλικίας 6, 10 και 13 ετών. Οι Πολωνοί έχουν εμποδίσει περισσότερους από 1.500 ανθρώπους που επιχειρούν να περάσουν στη χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι περισσότεροι προέρχονταν από την πρώην ΕΣΣΔ.

Τα τρία νεκρά κορίτσια δε θα γίνουν ποτέ πρωτοσέλιδο. Ο ρωσικός Τύπος βρίθει «αναλύσεων» για το πώς ο Πούτιν προετοιμάζει την επάνοδό του μέσω της «παραίτησης» της κυβέρνησης και η ρωσική τηλεόραση ασχολείται με το ρωσικό «Φέιμ Στόρι». Η «ελευθερία» της αντεπανάστασης στα «καλύτερά» της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ