Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το ... χωροταξικό

Παπαγεωργίου Βασίλης

Μιλούσε προχτές ο πρωθυπουργός στη Βουλή για τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του και έφτασε ν' αναφερθεί στα χωροταξικά σχέδια για τη βιομηχανία, τον τουρισμό και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τα οποία καταρτίστηκαν, λέει, μετά από διάλογο.

Τι το ήθελε; Ειδικά για το χωροταξικό του τουρισμού, ακόμη και οι επιχειρηματικοί φορείς αντέδρασαν στην ανυπαρξία ουσιαστικού διαλόγου αλλά και μελέτης. Και μέσα από την κριτική τους, που είχε βεβαίως να κάνει με την προστασία των δικών τους συμφερόντων, επιβεβαιώθηκε το πασιφανές: Τα επιχειρηματικά συμφέροντα, κυρίως τα ξένα, που ενδιαφέρονται να φτιάξουν σπίτια για να τα πουλήσουν ως παραθεριστικές κατοικίες - τάχα μου - ευνοήθηκαν σε βάρος των επιχειρηματικών συμφερόντων που ήθελαν απλώς να μπορέσουν να αναπτύξουν τις δικές τους, ξενοδοχειακές κατά βάση, επιχειρήσεις.

Ολα αυτά βεβαίως δεν είχαν καμία σχέση με το περιβάλλον, που προβλέπεται να του ...αλλάξουν τα φώτα. Σελίδες ολόκληρες θα μπορούσαν να γραφτούν και σχετικά με τα άλλα χωροταξικά σχέδια. Ιδού λοιπόν τι κρύβεται πίσω από μία και μόνο φράση του πρωθυπουργού.

Σκεφτείτε τι γίνεται και με τα υπόλοιπα από όσα είπε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ