Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Στον αγώνα οι εκπαιδευτικοί

Από τη χτεσινή μεγάλη διαδήλωση στη Σόφια

Associated Press

Από τη χτεσινή μεγάλη διαδήλωση στη Σόφια
ΣΟΦΙΑ.--

Για δεύτερη βδομάδα συνεχίζουν την απεργία διαρκείας τους (από τις 24 Σεπτέμβρη) οι εκπαιδευτικοί στα δημόσια σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Βουλγαρίας, διεκδικώντας διπλασιασμό των μισθών τους μέχρι το τέλος του 2008 και αύξηση των δαπανών για την Παιδεία από τον προϋπολογισμό. Σημειώνεται ότι ο μέσος μηνιαίος μισθός των εκπαιδευτικών είναι 440 λέβα (περίπου 226 ευρώ) σύμφωνα με την κυβέρνηση, η οποία έχει ξεκαθαρίσει ουσιαστικά με τη στάση της ότι είναι πρόθυμη να αυξήσει τους μισθούς κατά 30%.

Χτες πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και μαθητών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική έξω από την έδρα της κυβέρνησης (που αποτελεί μια «μεγάλη συμμαχία» του Σοσιαλιστικού Κόμματος, του κόμματος του αντιδραστικού πρώην βασιλιά και του κόμματος της τουρκικής μειονότητας) στην πρωτεύουσα Σόφια, μετά την άρνηση του υπουργού Παιδείας, Ντανιέλ Βάλτσεφ, να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των απεργών, παρά τη γραπτή πρόσκληση που του είχαν αποστείλει την προηγούμενη μέρα.

Πάντως, σημειώνεται ότι, αύριο Πέμπτη, οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών αναμένεται να συναντηθούν με τον Βούλγαρο Πρόεδρο, Γκεόργκι Παρβάνοφ, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ