Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Διαπιστευτήρια Μπούτο στις ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Υπέρ μίας αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στο Πακιστάν τάχθηκε η πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Μπεναζίρ Μπούτο, χτες, προκειμένου να κατατροπωθεί ο ηγέτης της «Αλ Κάιντα», Οσάμα Μπιν Λάντεν, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, κάνοντας σαφές ότι θα υπηρετήσει πιστά τις ΗΠΑ, σε περίπτωση εκλογής της στην εξουσία.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «φυσικά πολεμούμε σ' αυτό τον πόλεμο (σ.σ. κατά της τρομοκρατίας) μαζί τους και θα επιζητούσα τη συνεργασία τους για να τον κατατροπώσουμε»...

Παράλληλα, η Μπ. Μπούτο εξακολουθεί τις επαφές της με το στρατηγό Περβέζ Μουσάραφ, προκειμένου να συνεργαστούν μετεκλογικά, από τις θέσεις του πρωθυπουργού και του Προέδρου αντίστοιχα. Στο μεταξύ, η πακιστανική κυβέρνηση απέσυρε χτες τις κατηγορίες για διαφθορά κατά της πρώην πρωθυπουργού, που την είχαν οδηγήσει να αυτοεξοριστεί το 1999, δηλώνοντας ότι πρόκειται για πολιτική επίθεση των πολιτικών της αντιπάλων.

Οσον αφορά στην υποψηφιότητα του στρατηγού Π. Μουσάραφ, για την Προεδρία της χώρας, εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις, καθώς, χτες, 85 βουλευτές παραιτήθηκαν, διαμαρτυρόμενοι για την αντισυνταγματική συμμετοχή του στις εκλογές, ενώ ο ίδιος όρισε ως διάδοχό του στην ηγεσία του στρατεύματος - σε περίπτωση που επανεκλεγεί - τον αρχηγό των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών, Ασφάκ Κιάνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ