Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συντηρητισμός και «συντηρητισμός»...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑΛΛΟΝ τα έχει μπερδέψει λίγο ο πρωθυπουργός, αφού κατηγορεί για «άρνηση» σε αλλαγές όσους «μυρίζονται» τις προθέσεις του για μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό και καλούν τον κόσμο να αντιδράσει.

Μάλιστα, φαίνεται ότι του αρέσει να παίζει με τις λέξεις, υποστηρίζοντας πως είναι «συντηρητισμός» το να μη θέλει κανείς να υιοθετήσει τις προτάσεις που ετοιμάζει η κυβέρνησή του και να προτιμά την ακινησία.

Αφού, λοιπόν, θέλει «κινητικότητα» στο θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, γιατί δεν υιοθετεί τη θέση για αύξηση των συντάξεων, ώστε να ζουν οι συνταξιούχοι αξιοπρεπώς; Αυτό δεν είναι αλλαγή και μάλιστα σοβαρή και επιβεβλημένη;

Μια και επιζητά τη «βιωσιμότητα» του ασφαλιστικού συστήματος, γιατί δεν εισπράττει τις εισφορές των μεγαλοεργοδοτών αντί να τις χαρίζει με διάφορες ρυθμίσεις κατά καιρούς; Γιατί δεν επιστρέφει τις απώλειες των Ταμείων από τα περίφημα ομόλογα των τελευταίων 10ετιών;

Δυστυχώς όμως, η κυβέρνηση θεωρεί «μεταρρύθμιση», «κίνηση» και «εκσυγχρονισμό» μονάχα ό,τι αποβαίνει σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Οπότε, τέτοια μέτρα δεν έχουν θέση στη λογική της...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΟΥΜΕ λίγο το θέμα του Ασφαλιστικού με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ σάς υπενθυμίζουμε τι είπε ο υποψήφιος πρόεδρός του Ε. Βενιζέλος για το θέμα: Θα εμποδίσει, λέει, την κυβέρνηση να πάρει επαχθή μέτρα τα οποία ...δε θα διασφαλίζουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του όλου συστήματος.

Αν το διαβάσετε ανάποδα, σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα βρει σωστά τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση, μόνο που θα υποστηρίξει ότι θα πρέπει να υλοποιηθούν μόνο εάν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση, γιατί αυτοί θα είναι οι μόνοι αξιόπιστοι.

Τα ίδια πάνω - κάτω υποστηρίζουν φυσικά και ο Γ. Παπανδρέου και ο Κ. Σκανδαλίδης.


Γρηγοριάδης Κώστας

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τι ...φοβερός διάλογος έχει να γίνει για το Ασφαλιστικό και πόσο θα προσπαθήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να κοροϊδέψουν τον κόσμο, ενώ συμφωνούν με την ουσία των αντιλαϊκών μέτρων που σχεδιάζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ