Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΑΛΑΣΤΕΡ ΦΟΔΕΡΤΖΙΛ - ΜΑΡΚ ΛΑΪΝΦΙΛΝΤ
Πλανήτης Γη

Πολύ καλή μουσική (Τζορτζ Φέντον) από τη Συμφωνική Φιλαρμονική του Βερολίνου. Θαυμάσιες φωτογραφίες - εικόνες από τον πλανήτη μας. Μια εξαιρετική περιήγηση απ' την Ανταρτική στη Νέα Γουινέα. Μια περιήγηση που προσπαθεί να μας γνωρίσει τη Γη και τις ομορφιές της και να μας ευαισθητοποιήσει περιβαλλοντικά!

Ενδιάμεσοι σταθμοί αυτού του κινηματογραφικού ταξιδιού Αργεντινή, Νησιά Μπανκ, Καναδάς, Εβερεστ - Νεπάλ, Ιμαλάια -Νεπάλ, Ιαπωνία, Ερημος Καλαχάρι, Καρακοράμ - Πακιστάν, Δάσος Κιμπάλ - Ουγκάντα, Λαπωνία, Δέλτα Οκαβάνγκο - Μποτσουάνα, Ρουρούτου - Γαλλική Πολυνησία, Ερημος Σαχάρα, Νιγηρία, κ.ά., κ.ά., κ.ά.

Πάρτε τα παιδιά σας και πηγαίνετε! Μόνοι σας θα πλήξετε! Γιατί, πέρα από τις εικόνες, δεν προσφέρει άλλο «σασπένς». Και το κείμενο που ακούγεται είναι «χριστιανικό». Στο σπίτι θα τη βλέπατε, ίσως, πιο ευχάριστα!

Η ταινία έγινε σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής του BBC. Και είναι δουλιά χρόνων. Τόσες πολλές εικόνες σε τόσα διαφορετικά μέρη είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν! Και από αυτή την έννοια η ταινία εντυπωσιάζει. Από εκεί και πέρα τίποτα περισσότερο!

  • Στα ελληνικά αφηγείται η Μυρτώ Αλικάκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ