Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΕΦΥΡΙ - ΡΕΜΑ ΕΣΧΑΤΙΑΣ
Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων

Στο ρέμα, που υπερχειλίζει και πνίγει ανθρώπους και σπίτια σε κάθε νεροποντή, περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή Δήμο Κουμπούρη

Τμήμα του «ρέματος» της Εσχατιάς με μπάζα που καταλήγει σε ...σπίτια
Τμήμα του «ρέματος» της Εσχατιάς με μπάζα που καταλήγει σε ...σπίτια
Σκουπίδια και μπάζα όλων των ειδών μέχρι και κολόνες της ΔΕΗ μέσα στην κοίτη! «Δρόμος» που η μία του πλευρά είναι ταυτόχρονα και η όχθη του ρέματος. Λίγο να παραπατήσεις πεζός ή να στρίψεις κάπως άτσαλα με το αυτοκίνητο και θα βρεθείς στον πάτο! Ολόκληρα κομμάτια του δρόμου σπασμένα να αποτελούν ένα διαρκή κίνδυνο και εστία μόλυνσης...

Αυτή είναι η εικόνα που θα αντικρίσει κανείς στο ρέμα της Εσχατιάς, σε μία μόνο από τις περιοχές που διασχίζει, το Ζεφύρι, μέχρι τα σύνορα με το Καματερό. Είναι το σημείο όπου κυρίως κατοικούν Τσιγγάνοι και έχουν χάσει τη ζωή τους άνθρωποι. Εκεί περιόδευσε και μίλησε με τους αγανακτισμένους κατοίκους χτες το απόγευμα κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Δήμο Κουμπούρη.

«Δεν πάει άλλο. Ολο υποσχέσεις ακούμε και τίποτα δε βλέπουμε. Ερχονται μόνο πού και πού και το καθαρίζουν», ήταν τα λόγια με τα οποία κάτοικοι υποδέχτηκαν το κλιμάκιο. Η κατάσταση αυτή διαρκεί χρόνια. Το ρέμα αποτελεί μόνιμο κίνδυνο καθώς υπερχειλίζει σε κάθε δυνατή νεροποντή, όπως τον περασμένο Μάη. Και μαζί με το ρέμα ξεχειλίζει και η οργή των κατοίκων.

Ο βουλευτής μαζί με αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «Δημοκρατικός Συνδυασμός Ζεφυρίου» περπάτησαν κατά μήκος του ρέματος, αντίκρισαν την κατάσταση που επικρατεί και μίλησαν σε συγκέντρωση κατοίκων που διοργάνωσε η παράταξη. Μετά, μάλιστα, μετά από πρόταση του «Δημοκρατικού Συνδυασμού» συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα για την καλύτερη οργάνωση της δράσης των κατοίκων.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ακόμα ο Γ. Καψής από τη ΝΑΣ Δυτικής Αττικής, ο Δ. Κατσαντώνης από τη «Δημοκρατική Ενότητα Καματερού» και ο Β. Γράψας από τη «Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα Ανω Λιοσίων».

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζητά με κατοίκους
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συζητά με κατοίκους
Ανοίγοντας τη συγκέντρωση, ο Δ. Τσουμπρής, δημοτικός σύμβουλος του «Δημοκρατικού Συνδυασμού», τόνισε ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα που δεν έχει γίνει κανένα έργο στο ρέμα.

Παίρνοντας το λόγο, ο Δ. Κουμπούρης ξεκαθάρισε ότι «η καλύτερη απάντηση για να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα, όπως και αυτό με το ρέμα που τους πνίγει, είναι η ενεργοποίηση του λαού. Γιατί - όπως τόνισε - χωρίς αγώνα και διεκδίκηση δεν πρόκειται να λυθούν τα προβλήματα τα οποία έχουν αιτίες και δεν είναι τυχαίο ότι τα συναντάς εκεί που ζουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες. Χρειάζεται, λοιπόν, οργάνωση σε κάθε γειτονιά, συνοικία, δρόμο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να παρθούν μέτρα για να σταματήσει η ρύπανση ρέματος (2009-06-11 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τη ρύπανση ρέματος (2009-06-10 00:00:00.0)
Η πόλη των μπαζωμένων ρεμάτων (2005-10-22 00:00:00.0)
Ενα ακόμη «θαύμα» της κυβερνητικής πολιτικής (2003-01-31 00:00:00.0)
Μόνιμη η απειλή για Θριάσιο - Αθήνα (1998-11-22 00:00:00.0)
Φραγμός στην αχρειότητα της κυρίαρχης πολιτικής (1998-09-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ