Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Ο Μάικλ Μουρ ξαναχτυπά!

Δυο πολύ καλές, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια, ταινίες. Πρώτα το νέο ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ, «Sicko». Ο «τρελός» Αμερικανός σκηνοθέτης κάνει φύλλο και φτερό το αμερικάνικο σύστημα υγείας! Το οποίο είναι τόσο απάνθρωπο και δολοφονικό, όσο και η εξωτερική πολιτική της μεγάλης καπιταλιστικής αυτής χώρας. Από κοντά και η δραματική ταινία του Λέον Ιχάσο «El Cantante». Η άνοδος, τα ναρκωτικά, η πτώση και ο τραγικός θάνατος του Πορτορικανού τραγουδιστή της salsa Χέκτορ Λαβ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πολυδιαφημισμένο ντοκιμαντέρ του BBC, «Πλανήτης Γη», των Αλαστερ Φόδερτζιλ και Μαρκ Λάινφιλντ, παρότι είναι, μάλλον, τηλεοπτικό! Μια «εντυπωσιακή» ματιά της Γης (από την Ανταρτική έως τη Νέα Γουινέα).

Και όπως πάντα η ...διασκέδασή μας και η ...διαστροφή μας! Πρώτα η διασκέδαση! Το μιούζικαλ «Hairspray», του Ανταμ Σάνκμαν (σκηνοθεσία-χορογραφίες). Ο Τζον Τραβόλτα χοντρή γυναίκα και χορεύτρια! Από κοντά, στη ...διασκέδαση και η αστυνομική κωμωδία του Εντγκαρ Ράιτ, «Καυτοί και Ασφαιροι». Ενας κωμικός αστυνομικός που «διορθώνει» τον κόσμο! Μετά τους χορούς και το γέλιο, η πραγματική διαστροφή. Ριμέικ (ξαναγύρισμα) της ταινίας τρόμου του Τζον Κάρπεντερ, «Η Νύχτα με τις Μάσκες»! Ψυχοπαθής δολοφόνος δραπετεύει από το ίδρυμα που νοσηλεύεται και μη βρεθείτε στο δρόμο του!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ