Πέμπτη 11 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΙΧΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να παρθούν μέτρα για να σταματήσει η ρύπανση ρέματος

Την έντονη αγανάκτησή τους για τη συνεχιζόμενη ρύπανση του ρέματος Ξηροποτάμου που διέρχεται δίπλα από σπίτια, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγείο και ΚΑΠΗ, εξέφρασαν χθες το πρωί οι κάτοικοι της Πολίχνης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Κώστα Θεοδωρίδη, το πρόβλημα οφείλεται κυρίως στον πεπαλαιωμένο βιολογικό καθαρισμό της περιοχής Πεύκων που δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά με αποτέλεσμα τα λύματα από τις περιοχές Χορτιάτη, Πεύκων και Φιλύρου να καταλήγουν στο ρέμα.

«Τα σκουπίδια και τα μπάζα κάνουν την εμφάνισή τους σε όλη την κοίτη του ρέματος, ενώ παράνομοι αγωγοί αποχέτευσης, είτε από βόθρους, είτε από το βιολογικό καθαρισμό της περιοχής Ασβεστοχωρίου και Πεύκων, ρυπαίνουν κατά διαστήματα τον υδάτινο όγκο και προκαλούν επικίνδυνες συνθήκες στους κατοίκους της περιοχής Καρατάσιου του Δήμου Πολίχνης, που ο χείμαρρος διέρχεται μέσα από τα σπίτια τους. Υπεύθυνοι για τις απαράδεκτες εικόνες και την ρύπανση του χειμάρρου είναι οι εκάστοτε κυβερνήσεις και οι αρμόδιοι φορείς, όπως είναι η ΕΥΑΘ, που πλημμελώς εκτελούν έργα στην περιοχή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Η δημοτική αρχή Πολίχνης και οι κάτοικοι δήλωσαν ότι δε θα ανεχθούν άλλη κοροϊδία και απαίτησαν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης, ζήτησαν τη χρηματοδότηση έργων για τη συνολική ανάπλαση του ρέματος και προειδοποίησαν τους αρμόδιους φορείς ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ